Afla si tu mai multe despre specializarea de alergologie

Specializarea numita alergologie se ocupa cu diagnosticare si tratarea pacientilor cu alergii, fiind una dintre cele mai populare afectiuni ce se regaseste la un numar mare de oameni.
alergologie
In mod firesc, corpul reactioneaza in mod alergic la contactul cu substantele si produsi chimici. Dar sistemul imunitar al fiecarei persoane in parte este complet diferit, astfel ca oamenii pot avea reactii diferite la substantele si produsele chimice respective.

Pentru majoritatea adultilor, dar nu numai, mucegaiul, acarienii sau polenul nu prezinta un pericol, dar pentru cealalta parte a populatiei acestea pot provoca reactii adverse total neasteptate. In cazul in care pacientul observa ca are anumite reactii la diferite substante, recomandarea medicilor este sa sune la o clinica si sa ceara la alergologie.

Cele mai des simptome intalnite

In cazul in care pacientul prezinta una dintre simptomele de mai jos, este indicat sa mearga cat mai repede la un consult de alergologie pentru a vedea care este cauza. In general, cele mai cunoscute tipuri de alergii sunt cele respiratorii, iar cele mai des intalnite simptome sunt urmatoarele:

  • Mancarime de nas
  • Stranut des
  • Nas infundat
  • Rinoree apoasa

Specialistii in alergologie spun ca aceste tipuri de alergii pot aparea in fiecaer zi sau doar sezonier, asta in functie de prezenta alergenului respectiv. Mai multe detalii aici https://clinicaromgermed.ro/servicii/alergologie/

Care sunt cei mai cunoscuti alergeni?

Cei mai des intalniti alergeni care provoaca alergiile respiratorii sunt parul de animale si polenul. Din pacate, exista totusi si alimente care provoaca astfel de probleme, iar aparitia acestora se face imediat dupa ce pacientul a ingerat alimentului respectiv care contine substanta la care pacientul este alegic si care ii provoaca aceasta probleme.

Aceste alergii sunt din nefericire mult mai agresive si periculoase fata de cele respiratorii, deoarece acestea se manifesta mult mai grav, precum prin greata, diaree sau varsaturi. Cele mai cunoscute alimente care provoaca aceste probleme sunt urmatoarele: ouale, laptele de vaca, alunele, arahidele si soia.

Te asteptam in cadrul Grupului Medical Romgermed daca ai nevoie de asistenta personalizata si de servicii la cea mai buna calitate! Ne poti contacta online sau prin telefon!

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *