Adauga un comunicat de presa gratuit

Ai o veste importantă pe care vrei să o împărtășești cu lumea? Acum poți adăuga un comunicat de presă gratuit și să-l trimiți la noi pentru a fi distribuit către agenții de presă și organizații relevante.

Trimite-ne articolul tău la adresa de email: [email protected] și noi ne vom ocupa de restul! Fii la curent cu cele mai recente știri și evenimente importante prin intermediul serviciilor noastre de distribuție a comunicatelor de presă.

Nu ezita să ne contactezi pentru orice întrebare sau informație suplimentară. Așteptăm cu nerăbdare să auzim noutățile tale!

ATENTIE: Articolele care NU contin imagini/poze, nu vor fi publicate.

Comunicat de presa

Redactam contracost advertoriale seo, comunicate pentru presa, anunturi evenimente, articole.

Cat costa un advertorial

 • oferim cele mai accesibile preturi din bransa
 • preluari automatizate si analiza de text ai
 • detinem o baza de date cu peste 200 publicatii online

Advertorial Seo

Pentru mai multe detalii sau oferte personalizate nu ezitati sa ne contactati la [email protected].

Comunicate de presa online

Comunicatul de presa reprezintă un instrument esențial în cadrul oricărei campanii de PR. Acesta are rolul de a transmite informații relevante către mass-media și de a atrage atenția jurnaliștilor asupra subiectului abordat. În acest ghid, vei afla cum să scrii un comunicat de presă eficient și cum să îl optimizezi pentru motoarele de căutare.

Elementele unui comunicat de presa

Un comunicat de presă eficient trebuie să conțină următoarele elemente:

 • Titlu: Acesta trebuie să fie atrăgător și să reflecte subiectul abordat. Este important să fie concis și să cuprindă maximum 70 de caractere.
 • Introducere: În această secțiune trebuie să fie prezentat subiectul abordat, de ce este important și pentru cine este relevant. Este recomandat să se răspundă la întrebările „Cine?”, „Ce?”, „Când?”, „Unde?”, „De ce?” și „Cum?”.
 • Corpul comunicatului: Aici trebuie să fie prezentate detaliat informațiile referitoare la subiectul abordat. Este important să se folosească un limbaj clar și concis, să se evite jargonul și să se răspundă la întrebările importante.
 • Citate: Acestea pot fi folosite pentru a oferi puncte de vedere ale unor experți sau reprezentanți ai companiei. Este important să fie incluse citate relevante și care să susțină subiectul abordat.
 • Date de contact: În această secțiune trebuie să fie prezentate datele de contact ale companiei sau ale persoanei responsabile de comunicatul de presă.

Cum să scrii un comunicat de presa eficient

Pentru a scrie un comunicat de presa eficient, este important să urmărești următorii pași:

 • Identifică subiectul: Alege subiectul care este relevant pentru compania ta și care poate interesa publicul.
 • Stabilește ținta: Decide care este obiectivul tău în ceea ce privește acest comunicat de presă. Vrei să atragi atenția mass-mediei sau să informezi publicul despre un eveniment important?
 • Scrie titlul: Titlul trebuie să fie concis și atrăgător. Acesta trebuie să conțină cuvintele cheie relevante pentru subiectul abordat.
 • Scrie introducerea: În această secțiune trebuie să prezinți subiectul abordat și să atragi atenția cititorilor. Este important să răspunzi la întrebările „Cine?”, „Ce?”, „Când?”, „Unde?”, „De ce?” și „Cum?”.
 • Scrie corpul comunicatului: În această secțiune trebuie să oferi informații detaliate și relevante despre subiectul abordat. Este important să folosești un limbaj clar și concis, să eviți jargonul și să te concentrezi pe informațiile cheie.
 • Folosește citate: Pentru a da mai multă credibilitate subiectului abordat, poți include citate ale unor experți sau reprezentanți ai companiei. Este important ca acestea să fie relevante și să susțină subiectul abordat.
 • Încheie cu informații de contact: La finalul comunicatului de presă, trebuie să oferi informații de contact pentru cei care doresc să obțină mai multe informații sau să ia legătura cu compania ta.

Cum să optimizezi un comunicat de presa pentru motoarele de căutare

Pentru ca un comunicat de presa să fie eficient, este important să fie optimizat și pentru motoarele de căutare. Iată câteva sfaturi:

 • Folosește cuvinte cheie: Identifică cuvintele cheie relevante pentru subiectul abordat și folosește-le în titlu, introducere și în corpul comunicatului.
 • Folosește un limbaj clar și concis: În comunicatul de presă trebuie să folosești un limbaj clar și concis, pentru ca informațiile să fie ușor de înțeles atât pentru cititori, cât și pentru motoarele de căutare.
 • Folosește meta-descrierea: Meta-descrierea este un scurt rezumat al comunicatului de presă și apare în rezultatele motoarelor de căutare. Este important să fie atractivă și să conțină cuvintele cheie relevante pentru subiectul abordat.
 • Încarcă imaginile: Adaugă imagini relevante pentru subiectul abordat și optimizează-le pentru motoarele de căutare prin includerea cuvintelor cheie în numele fișierelor și în tagurile alt și title.

Comunicat de presa platit

Scrierea unui comunicat de presă eficient este esențială în cadrul unei campanii de PR. Este important să incluzi elementele cheie și să îl optimizezi pentru motoarele de căutare pentru a atrage atenția jurnaliștilor și a publicului. Urmează aceste sfaturi și vei avea un comunicat de presă eficient și bine optimizat.