Cu toții știm că razele puternice ale soarelui pot avea efecte negative asupra pielii. Ultravioletele sunt extrem de periculoase pentru că pot declanșa  o mulțime de afecțiuni, de la hiperpigmentare, până la cancer de piele. Tocmai de aceea este important să folosești zi de zi SPF. Ce este însă SPF-ul și ce rol are acesta? Aflăm în cele ce urmează. 

Ce este SPF-ul? 

SPF reprezintă abrevierea de la sun protection factor, factorul de protecție al unui produs cosmetic în traducere. Acesta este folosit ca un indicator ce evaluează capacitatea de protecție a produselor cu rol fotoprotector. De exemplu, dacă vorbim despre o crema SPF fata cu factor 30, află că acesta are capacitatea de a filtra aproximativ 96% dintre radiațiile nocive, dacă însă vorbim de un SPF cu factor 50, acesta filtrează 98% dintre radiații.   

Tipuri de produse cu SPF 

Există 2 tipuri de produse cu factor de protecție solară, acestea fiind produsele cu factor de protecție chimică și produsele cu factor de protecție solară minerală. Factorul chimic se regăsește de regulă în majoritatea produselor cu SPF, principalul său avantaj fiind acela că nu lasă urme albe pe piele, pe când factorul mineral lasă o pelicula albă pe piele în momentul aplicării.   

Ce rol și beneficii are protecția solară? 

Produsele cu factor de protecție previn îmbătrânirea prematură a pielii, deshidratarea acesteia care poate apărea în urma expunerii îndelungate la soare, previn arsurile solare și implicit reduc riscul de cancer de piele.  

Pot folosi SPF în combinație cu alte produse? 

Da, SPF-ul poate fi folosit în combinație cu alte produse, indiferent că este vorba despre cosmeticele RNW sau de alte tipuri de produse cosmetice. Aplică mai întâi produsele pe care le folosești în mod normal, lasă-le să se absoarbă în piele și aplică ulterior crema cu factor de protecție. Aplică însă SPF-ul prin tamponare, nu prin frecare, pentru a favoriza absorbția mai rapidă a cremei.  

Așadar, folosirea de produse cu factor de protecție este esențială dacă îți dorești să ai o piele sănătoasă. Ține cont însă că acestea trebuie alese în funcție de tipul tău de ten, de timpul pe care îl vei petrece la soare, dar și în funcție de anotimp și altitudinea la care te afli. Nu uita să le reaplici pe parcursul zilei pentru a te putea bucura de protecție maximă.