Îndepărtarea implanturilor mamare sau revizuirea implanturilor de sân este o opțiune sigură pentru eliminarea sau, uneori, pentru înlocuirea silicoanelor. Unele femei apelează la această variantă atunci când se confruntă cu disconfort fizic sau psihic sau dacă apar complicații. De asemenea, unele paciente nu sunt mulțumite cu forma sau dimensiunea implanturilor și pot solicita o intervenție pentru înlocuirea acestora. 

Revizuirea implanturilor: necesitate sau dorință?

Îndepărtarea implanturilor mamare poate să fie o necesitate din punct de vedere medical, moment în care medicul va face recomandările necesare. Unele femei pot prezenta contractare capsulară sau se pot confrunta cu spargerea implanturilor, deplasarea lor sau asimetrii. Acestea sunt complicații destul de rar întâlnite, însă apar dacă pacienta nu respectă protocolul de îngrijire după intervenție sau dacă nu a apelat la o clinică de încredere. Pentru implant de silicoane cu rezultate cât mai bune, este esențial să colaborați cu o clinică de top. 

În afară de motivele medicale, există și componenta estetică. Pacienta poate să își dorească o altă dimensiune sau formă a silicoanelor, anumite corecturi, moment în care medicul poate lua în calcul revizuirea implanturilor de sân. 

Etapele procedurii de îndepărtare a silicoanelor

Primul pas atunci când decideți să îndepărtați implanturile mamare este să apelați la o clinică de încredere, mai ales dacă rezultatele intervenției inițiale v-au nemulțumit. O clinică de chirurgie plastica in Bucuresti care a adus numeroase zâmbete pacientelor este Clinica Estetico. 

Aici, echipa medicală va depune toate eforturile pentru ca pacienta să obțină în sfârșit rezultatele dorite. Operația se efectuează sub anestezie generală, iar silicoanele sunt îndepărtate. Chirurgul poate să urmeze incizia inițială. În cazul în care pacienta dorește înlocuirea implanturilor, această etapă se realizează pe parcursul aceleiași operații. O altă opțiune este liftingul mamar. Perioada de spitalizare este de 24 de ore, după care pacienta poate să meargă acasă și să urmeze protocolul de îngrijire pentru o recuperare cât mai ușoară. 

Cum să evitați o nouă intervenție

Pentru a nu fi necesară o a doua intervenție trebuie să apelați la o clinică de profil și la medici cu experiență. Astfel, aveți garanția că primiți toate informațiile necesare pentru o decizie cât mai bună – inclusiv legată de dimensiunea și forma implanturilor mamare. De asemenea, îngrijirea postoperatorie este importantă pentru ca intervenția să ofere rezultatele așteptate. 

În mod evident, complicațiile și riscurile nu pot fi excluse în totalitate, iar medicul va informa pacientele cu privire la acest lucru. Cu toate acestea, prevenirea complicațiilor este posibilă dacă vă prezentați la controalele de rutină și dacă urmați pașii expuși de specialist pentru o vindecare garantată. 

Programați-vă pentru o primă consultație și veți afla tot ceea ce este necesar pentru a lua o decizie informată și potrivită.