Tabla decapata este apreciata in mod deosebit pentru versatilitatea sa, fiind utilizata frecvent de catre constructori. Aceasta este un material ce apartine gamei materialelor de constructii metalurgice, avand ca materie prima otelul.

Cum se realizeaza tabla decapata?

Procesul de fabricare al acestui material presupune o etapa importanta de laminare la rece. Prin acest procedeu, otelul este presat si rulat in repetate randuri printr-o serie de role speciale, care au rolul de a il subtia. Laminarea la rece este o metoda ce permite o subtiere mult mai exacta a acestuia pana la atingerea grosimii dorite a materialului finit. De obicei, aceste grosimi variaza intre 0.5 mm si 3 mm.

La finalul procesului de productie, pe suprafata materialului se aplica o pelicula subtire cu rolul de a il proteja impotriva factorilor corozivi.

Ce particularitati prezinta tabla decapata?

Atat otelul, cat si metoda de fabricare ii confera acestui material o serie de caracteristici speciale.

Tabla decapata prezinta o densitate de peste 5 si are un luciu specific, care poate fi accentuat prin lustruirea materialului. De asemenea, prezinta proprietatea de dilatare termica – astfel, la temperaturi mari, metalul isi va mari dimensiunea.

tabla decapata

Aceasta este si un bun conductor termic, fiind potrivita pentru instalatiile care necesita o racire si o incalzire rapida. O alta caracteristica a tablei decapate este fuzibilitatea, fiind posibila topirea materialului la anumite temperaturi.

In plus, un aspect esential este acela ca tabla decapata este rezistenta fata de agentii corozivi, pastrandu-si proprietatile in timp. Prin rezistenta sa, factorii externi nu vor afecta materialul.

In ce tipuri de proiecte se poate utiliza aceasta?

Tabla decapata reprezinta un material de constructii versatil si rezistent ce se poate utiliza intr-o multitudine de proiecte.

Astfel, aceasta poate fi folosita ca parte componenta in proiectele pentru realizarea de mobilier, automobile, aparate electrocasnice, parapeti pentru autostrazi, rafturi pentru depozitare. Mai mult decat atat, aceasta se utilizeaza si in industria publicitara, fiind folosita ca element pentru realizarea de panouri sau alte tipuri de constructii cu rol de promovare.

La Mesteru Manole gasiti tabla decapata de grosimi si dimensiuni diferite, avand garantia ca produsul pe care il veti achizitiona va fi unul de calitate superioara.

Source