Tată de fată – un capitol minunat al vieții și totodată o responsabilitate reală de a contura caracterul unei viitoare femei puternice și încrezătoare. Iar ciclul menstrual este una din provocările inevitabile pentru care ar trebui să fii pregătit.

Nu, nu e datoria exclusivă a mamei și a femeilor din viața fiicei tale să discute despre îngrijirea corpului și, implicit, despre îngrijirea menstruală. Abordarea ta poate avea un impact puternic asupra modului în care fiica ta își privește menstruația.

Iată ce ar trebui să știi despre implicarea ta când vine vorba de perioada menstruală a fiicei tale:

Fii un SUPER TATĂ! Ajută-ți fiica să se simtă puternică și invincibilă la menstruație

Menstruația îți poate face fiica să se simtă vulnerabilă și nesigură. Nu e suficient să înțelegi tu că ciclul menstrual este normal și că este important pentru sănătatea intimă să folosești doar produse 100% naturale, așa cum sunt cele din gama de absorbante și tampoane bumbac organic de la Enroush. Trebuie să o ajuți și pe ea să înțeleagă acest lucru și să vadă menstruația ca pe o experiență naturală și pozitivă.

Știm, nu este o misiune ușoară și nici nu vine cu o listă de instrucțiuni. Însă implicarea ta joacă un rol esențial în dezvoltarea emoțională și în formarea unei înțelegeri echilibrate a feminității.

Arată-i compasiune și validează-i simptomele

Toate schimbările ce au loc în corpul ei sunt experiențe noi. Sindromul premenstrual, sângerarea menstruală, fluctuațiile hormonale – pot fi deosebit de copleșitoare. Oferă-i sprijin și înțelegere în legătură cu noul mod în care corpul ei funcționează.

Dacă are crampe menstruale, nu îi da senzația că nu o crezi sau, mai rău, că dramatizează, când durerile o țintuiesc la pat. Pune-i la dispoziție plasturii menstruali Enroush. Ingredientele active din acești plasturi se încălzesc în doar 10 minute și o scapă de dureri pentru până la 8 ore cu terapie prin căldură, fără pastile.

Pregătește o rezervă de produse menstruale

Absorbante, tampoane, absorbante zilnice – asigură-te că aceste produse există în casă în diverse dimensiuni cu niveluri diferite de absorbție și că fiica ta are oricând acces la ele, dar mai ales că sunt făcute din ingrediente 100% sigure.

Ferește-o de produsele convenționale care pot conține ingrediente toxice, cum ar fi fibre sintetice, vopseluri sau parfumuri. Absorbite în corp lună de lună, ele pot provoca iritații, alergii și chiar tulburări hormonale.

Pe lângă toate acestea, ce-ai zice de câteva mici schimbări în amenajarea băii? Un sertar cu produse menstruale la îndemână. Un coș de gunoi să poată arunca ușor și rapid produsele după utilizare. Detalii ce par atât de nesemnificative, dar îi pot ușura atât de mult rutina zilnică de îngrijire menstruală.