O endoscopie este o procedura medicala in care medicii pot explora mai usor interiorul esofagului, stomacului si prima parte a intestinului subtire. Aceasta interventie este posibila datorita unui instrument foarte subtire si flexibil.

Datorita acestor abilitati de modelare, odata introdus in gura, instrumentul poate fi mutat cu usurinta din exteriorul corpului in interiorul corpului. In realitate, instrumentul este un dispozitiv optic cunoscut sub numele de endoscop.

Ce se intampla in timpul unei consultatii de endoscopie?

Cu ajutorul endoscopiei, medicii pot detecta cu usurinta nu numai ulcere si inflamatii sau tumori, ci si infectii sau sangerari la nivelul tractului digestiv.
endoscopie
Cu endoscopie, polipii pot fi indepartati si chiar si sangerarea poate fi tratata. Endoscopia poate dezvalui probleme care nu pot fi detectate numai prin radiologie.

Care este scopul endoscopiei?

In primul rand, prima sarcina este de a detecta esofagul pentru complicatii precum inflamatia sau refluxul gastroesofagian;

Un alt scop al endoscopiei este de a detecta herniile hiatale, ulcerele gastrice si esofagiene, tumorile si diverse alte probleme ale tractului gastrointestinal superior in viata. Acest tip de problema poate fi depistat initial prin radiologie sau alte analize specifice acelei ramuri de medicina.

Vino la Clinica Medicala Romgermed si vorbeste cu un specialist competent pentru o endoscopie. Va asteptam la Calea Plevnei nr. 137 C, Bucuresti, sector 6.

De fapt, puteti trimite un email la [email protected] cu informatiile pe care le doriti si echipa noastra de experti va va contacta cat mai curand posibil. Nu uitati de numarul de telefon 021.311.00.75 sau 021.311.00.72 pentru a va programa pentru orice tip de sondaj sau analiza.

Endoscopia trateaza: dureri epigastrice persistente, balonare, varsaturi si chiar scadere brusca in greutate. Diagnosticarea infectiilor esofagiene cauzate de diverse virusuri, bacterii sau ciuperci; Verificarea stadiul de vindecare a ulcerului gastric; Examinarea stomacului si a duodenului dupa interventie chirurgicala; Nu in ultimul rand, endoscopia poate identifica un blocaj intre stomac si duoden.

Source