Oamenii au destul de multe optiuni atunci cand vine vorba de achizitionarea unei locuinte. Cei care sunt constransi de buget inclina adesea spre o locuinta obisnuita renovata, mai degraba decat spre casele noi. Se gandesc ca o locuinta mai vechi are, de obicei, are un pret putin mai mic, iar acesti cumparatori isi dau seama ca pot obtine casa pe care o doresc investind putini bani si facand renovari acolo unde considera necesar.

Dar oare asta este cea mai buna decizie? Este cu adevarat mai ieftin pe termen lung sa renovezi o casa veche? Sau o casa personalizata este de fapt mai rentabila? Sa prezentam argumentele pro si contra, apoi va lasam pe dumneavoastra sa ajungeti la un consens asupra acestei intrebari.

Avantajele unei renovari

Costurile sunt mai mici la inceput atunci cand se achizitioneaza o locuinta veche, un avantaj pentru cumparatorii cu fonduri limitate de buget sau pentru cei care doresc cu adevarat ca banii lor sa fie cheltuiti in mai multe directii. Puteti investii intr-o casa care necesita reamenajari interioare, cu un buget mult mai mic fata de cei care aleg o locuinta noua. Odata cu renovarea, proprietatea poate ajunge sa concureze cu cea noua, iar dumneavoastra sa fiti in castig.

Luati-o treptat si nu le faceti pe toate odata, nu sunteti constrans de un timp limita, aveti controlul absolut pe propriul proiect de renovare, asa ca puneti-va amprenta pentru a reflecta propriile gusturi, dorinte si preferinte.

Dincolo de pret, s-ar putea sa obtineti satisfactie enorma atunci cand proiectul este finalizat – mai ales daca aveti indemanare si va implicati intens.

Dezavantajele unei renovari

Timpul alocat lucrarii poate dura destul de mult. Daca esti genul de persoana careia nu-i place sa stea in santier si sa participe la munca de renovare, atunci probabil nu este cea mai buna decizie.

Un alt aspect al faptului ca reamenajarile dureaza este ca nu va puteti bucura de locuinta in totalitate. Mult praf, camerele sunt in lucru, sunt lucruri care creaza un mare disconfort, asa ca e bine sa fiti pregatiti pentru tot acest proces.

Costurile ascunse se gasesc frecvent intr-o renovare, mai ales daca vorbim de o casa mai veche. Nu puteti sti cu exactitate ce reparatii necesita cladirea, pana cand nu se aprofundeaza proiectul sub suprafata. Daca ati urmarit emisiuni de imbunatatire a locuintei, la TV, veti vedea la ce ne referim. Atentie la cladirile istorice, este posibil sa trebuiasca sa indepliniti cerinte costisitoare in ceea ce priveste conservarea istorica.

O casa cu vechime implica costuri continue. Chiar cand inlocuiti centrala, este timpul sa inlocuiti acoperisul si tot asa, nu se termina niciodata. Costurile de intretinere si reparatii vor fi continue la aceste case, asa ca, chiar daca aveti o rata bancara mai mica, va trebui sa bugetati mai multi bani in fiecare luna pentru a tine pasul cu intretinerea si upgrade-urile continue.

Casele mai vechi au adesea mucegai in ele, care poate fi dislocat in aer pe timpul lucrarii de renovare. Mucegaiul cauzat de patrunderea umiditatii poate reprezenta amenintari pentru sanatate atunci cand nu va echipati corespunzator in timpul unei renovari. Fara o protectie adecvata, ati putea fi expusi riscului unor probleme respiratorii pe viitor.

Daca ati decis sa cumparati o casa veche, pentru a nu avea surprize neplacute pe viitor, este recomandat sa apelati la o firma specializata in expertize tehnice pentru constructii https://www.tthstructuri.ro/expertiza-tehnica/

Afla cum poti sa-ti imbunatatesti casa.

Avantajele unei case nou construite

O casa noua nu va avea nevoie de reparatii sau modernizari timp de cativa ani. Daca cumparati o casa numai buna pentru a va muta, fara sa asteptati sa fie construita, in general la acelasi pret ca si cand ati construit-o de la zero. Toate acestea inseamna ca, veti avea costuri de intretinere si reparatii mici, la inceput, chiar zero.

Daca ceva nu merge bine in primul an sau doi, casa noua va fi acoperita cu o garantie pentru reparatii si inlocuiri. Acest lucru inseamna ca nu veti scoate nici un ban din buzunar.

Casele noi sunt construite la standarde inalte de eficienta energetica in zilele noastre, ceea ce inseamna ca veti economisi bani lunar la facturile de utilitati. Puteti adauga imbunatatiri eficiente din punct de vedere energetic a unei cladiri existente, dar nu va fi la fel de eficient ca o locuinta noua.

Unii dezvoltatori va permit sa personalizati casa fara a plati suplimentar, desigur, intr-o anumita limita. va fi inclus in pretul casei dumneavoastra fara a va costa mai mult dupa fapt. Nota personala va aduce aceleasi satisfactii ca la o renovare, doar ca aici costurile sunt mai mici.

Dezavantajele unui constructii noi

De obicei, necesita un avans mai mare de bani, dar acesti bani se vor amortiza pe termen lung. Dezvoltarea cartierului si a peisajului necesita rabdare, mai ales daca multe proiecte noi sunt in constructie.

Pe termen lung, costurile unei constructii noi de locuinta si a instalatiei tind sa se echilibreze. Casa noua iti ofera o perspectiva despre care vor fi costurile, cu mult mai putine surprize.

Orice decizie ati lua, este recomandat sa apelati la un inginer constructor pentru a analiza daca locuinta pe care o doriti sa o achizitionati este rezistenta si merita sa investiti.

La constructiile noi, dar si la renovarile de structura un inginer structurist cu experienta este absolut obligatoriu.

Source