procesul-prin-care-trece-piatra-sparta-adremat

Procesul prin care trece piatra spartă reprezintă transformarea pietrelor foarte mari și a bolovanilor în pietre mai mici și sortarea acestora în funcție de dimensiunea lor. Piatra spartă este un agregat de construcție.

Materia primă este sfărâmată cu ajutorul unui concasor și sortată cu ajutorul unei stații de sortare.

Pietrișul este diferit de piatra spartă sau concasată prin procesul natural de eroziune, intemperii și formă.

Excavarea pietrei sparte, nisipului și pietrișului depinde de particularitățile de întindere, geologice și de stratul de zăcământ.  Sunt utilizate procedee de minerit, iar unele pietre sunt minate în subteran.

Piatra de foraj și de exploatare

Acestea necesită, în mod normal, forajul controlat, înainte să fie extrase cu excavatoare, buldozere și încărcătoare frontale. Nisipul și pietrișul sunt exploatate cu ajutorul echipamentelor convenționale, precum: buldozere, încărcătoare frontale și excavatoare.

Zăcămintele, pe de altă parte, se extrag din albiile râurilor sau din lacuri cu ajutorul dispozitivelor de dragare.

În urma procesării, materialul este pregătit pentru procesare. Acesta trece prin instalațiile de concasare, spălare și sortare, care adesea, sunt construite pe locul de extragere al agregatelor. Concasarea este de cele mai multe ori necesară pentru roca de piatră și pietrișul mare.

După procesul de concasare urmează sortarea agregatelor pe diferite dimensiuni. Argila se îndepărtează prin spălare, iar în acest proces, agregatele sunt mutate de obicei, cu ajutorul camioanelor în padocuri, iar în acest fel sunt depozitate.

După această etapă, agregatele sunt gata pentru a fi încărcate în camioane, garnituri de tren sau barje, și transportate în locurile unde vor fi utilizate.

Datorită durabilității, fiabilității și accesibilității, piatra spartă este folosită în majoritatea proiectelor de amenajare.

Piatra spartă, denumită și piatră concasată este o resursă naturală abundentă, accesibilă și ușor de găsit, folosită cel mai frecvent în construcții și uneori, chiar și în amenajări peisagistice.

Piatra spartă este utilizată ca și:

  • Suprafață rutieră sau material de bază pentru drumuri;
  • Agregat pentru construcția drumurilor;
  • Strat de bază pentru căi ferate, poduri;
  • Reparații în construcții rezidențiale și nerezidențiale

Piatra spartă sau concasată se mai folosește, de asemenea, la fabricarea betoanelor de înaltă performanță sau pentru suport pentru căi ferate, terasamente, acoperire a drumurilor sau umpluturi.

Marea majoritate a drumurilor sunt construite din asfalt sau beton ce conține piatră spartă. Cantități foarte mari de pietriș și piatră spartă sunt folosite pentru drumurile comunale și drumurile județene.

Echipa Adremat este pregătită să îți ofere produsele și serviciile de care ai nevoie, oferind de asemenea consultanță.

Dacă nu știi ce este potrivit pentru compania ta, Adremat îți vine în ajutor cu echipa de specialiști care îți pun la dispoziție experiența și priceperea lor.

Source