permis barca

Asa cum suprafata planetei acoperita cu apa este mult mai mare decat cea a uscatului, si posesorii unui permis de barca beneficiaza de numeroase avantaje, in comparatie cu cei care detin un permis de conducere a masinii.

Spre exemplu, soferii romani se plang de faptul ca reteaua nationala de autostrazi nu este inca suficient de dezvoltata pentru a le permite sa calatoreasca in cele mai bune conditii oriunde in lume, pornind din Romania.

In schimb, posesorii unui permis barca nu au motive de nemultumire. Fiind tara cu iesire la mare, Romania este astfel conectata, pe ape, cu toate marile si oceanele lumii. Este suficient sa navighezi pe Marea Neagra, sa strabati Bosforul, Marea Marmara si apoi Stramtoarea Dardanele, pentru a te afla deja in Marea Egee, de unde posibilitatile sunt nelimitate.

Ce trebuie insa sa faci pentru a avea dreptul de a naviga prin toate apele lumii? Iata pasii care trebui urmati, atunci cand te decizi sa mergi la o scoala nautica precum setsail.ro!

Unde poti naviga cu fiecare tip de permis de barca?

Atunci cand vine vorba despre ambarcatiuni, diferitele categorii de permis se refera la apele pe care ai dreptul sa navighezi. Experienta este acumulata progresiv, pana in clipa in care devii capabil sa iesi in larg, pentru marile aventuri!

Primele brevete pe care le poti obtine sunt cele de categoriile D si/sau C pentru ambarcatiuni cu motor, precum si, pentru cei interesati si de aceasta varianta, vele sau sailing (S).

Categoria D ofera dreptul de a naviga pe apele interioare, precum lacuri, canale, rauri si fluvii, pana la varsarea acestora in mare sau in ocean. Pe teritoriul Romaniei, acest document isi permite, asadar, sa navighezi inclusiv pe apele Dunarii si prin delta, pana la varsarea fluviului in mare.

Categoria C ofera dreptul de navigatie maritima costiera pana la o departare de tarm de cel mult 6 mile. Odata gustata senzatia cu totul deosebita a iesirii pe mare, cu siguranta vei dori sa te aventurezi mai departe si sa urmezi cursuri pentru a obtine permis barca de categorii superioare.

La 2 ani dupa obtinerea categoriei D si/sau C, poti urma cursurile necesare pentru obtinerea categoriei B. Odata cu aceasta, ai posibilitatea de a naviga pana la o distanta de 24 de mile fata de uscat, ceea ce iti va deschide numeroase oportunitati noi de a descoperi locuri superbe.

Apoi, la 2 ani dupa obtinerea brevetului categoria B, poti sa faci si ultimul pas si cel mai important: categoria A – all zone – care iti permite sa navighezi oriunde in lume, atat pe ape interioare cat si pe mari si oceane, fara sa mai existe nici un fel de restrictii in ceea ce priveste distanta fata de tarm.

Astfel, un permis de barca te poate conduce in orice loc de pe planeta, fie in aventuri pe cont propriu, fie in expeditii organizate alaturi de colegii de curs si de navigatori mai experimentati. De exemplu, Scoala nautica SetSail organizeaza diferite expeditii, incepand cu cele mai frumoase insule din Grecia si Croatia!

Inscrie-te la cursurile pentru permis barca si ti se va deschide o autostrada infinita, care iti va permite sa te bucuri de toate minunile lumii!

Source