Ingrijirea paliativa a bolnavilor de cancer este necesara mai ales in stadiul terminal sau pe durata confruntarii cu problemele asociate acestei boli croice incurabile, prin prevenirea si usurarea suferintelor, folosind dispozitive ortopedice corespunzatoare, cum ar fi un scaun cu rotile.

Ce inseamna ingrijire paliativa, cum mareste calitatea vietii pacientilor si de ce este necesar un scaun cu rotile?

Termenul de ingrijire paliativa face referire la imbunatatirea calitatii vietii bolnavilor de cancer, insa este mult mai complex la o privire mai atenta. Ingrijirea paliativa nu trebuie tratata ca fiind perioada de la finalul vietii pacientilor, ca perioada “cand nu mai e nimic de facut” si familia pacientului incearca sa ii asigure o viata cat mai buna si mai lipsita de dureri.

Ingrijirea paliativa reprezinta o mana de ajutor, chiar daca nu vindeca si nu previne aparitia unei boli incurabile, ci poate contribui la prelungirea vietii, iar folosirea unor dispozitive ortopedice cum ar fi un carucior rulant atunci cand pacientii au probleme la deplasare este imperos necesara.

Principalele obiective ale ingrijirii paliative

Ingrijirea paliativa este un aspect foarte important din viata bolnavului de cancer sau a oricarui bolnav care sufera de o afectiune in stadiu terminal. Principalele obiective ale ingrijirii paliative ar trebui sa fie:

  • alinarea durerii si simptomelor ce provoaca disconfort pacientilor;

  • privirea decesului ca pe un proces normal;

  • cursul bolii nu este grabit si nici intarziat;

Scaun cu rotile | Carucior rulant | MagazinulOrtopedic.ro

  • scaun cu rotileingrijirea pacientilor include aspectele spirituale si psihosocale;

  • existenta unui sistem de sprijin pentru pacienti, pentru ca acesta sa traiasca cat mai activ pana la sfarsitul zilelor;

  • imbunatatirea calittatii vietii si influentarea in mod pozitiv a parcursului bolii.

Este foarte important de inteles ca ingrijirea paliativa nu este o obligatie, insa este o necesitate. Pacientii a caror afectiune nu mai raspunde la tratament se pot simti mai bine, iar simptomele le pot fi controlate in mod corespunzator. In plus, in cazul in care deplasarea este dificila chiar si pe distante mici, se recomdanda folosirea dispozitivelor ortopedice din oferta www.magazinulortopedic.ro.

Source