Procedura Implanturilor Dentare

Implanturile dentare reprezintă o soluție revoluționară pentru persoanele care au pierdut unul sau mai mulți dinți. Acestea oferă o alternativă fixă la protezele mobile, oferind pacienților șansa de a recâștiga funcționalitatea și estetica dinților naturali. Procedura presupune plasarea unui șurub din titan în maxilar, care servește ca rădăcină artificială. În timp, acest șurub se integrează cu osul, oferind o bază solidă pentru plasarea unei coroane sau a unui dinte protetic.

Procesul de obținere a unui implant dentar presupune mai multe etape:

Consultare și Planificare: Primul pas presupune un examen amănunțit, inclusiv radiografii și posibil o scanare CT, pentru a evalua sănătatea maxilarului și pentru a determina cel mai bun loc pentru implant.Grefare osoasă (dacă este necesar): Dacă maxilarul este prea subțire sau moale, s-ar putea să fie necesară o grefare osoasă. Acest proces presupune adăugarea de os sau un material asemănător osului la maxilar, creând o bază mai solidă pentru implant.Plasarea Implantului: În timpul acestei proceduri chirurgicale, se face o mică incizie în gingie, iar implantul este plasat în maxilar.Vindecare și Osseointegrare: În următoarele câteva luni, implantul se fuzionează cu osul printr-un proces numit osseointegrare.Plasarea Abutmentului: Odată vindecat, un abutment este atașat de implant, care va susține noul dinte.Plasarea Coroanei: În final, o coroană personalizată, care se potrivește cu culoarea și forma dinților naturali, este plasată peste abutment.

Tipuri de Implanturi Dentare

Există în principal două tipuri de implanturi dentare:

Implanturi Endosteale: Acestea sunt cel mai comun tip de implanturi dentare. Sunt inserate direct în maxilar și au de obicei forma unor șuruburi, cilindri sau lame.Implanturi Subperiostale: Acestea sunt plasate sub gingie, dar pe sau deasupra maxilarului. De obicei, sunt folosite pentru pacienții care nu au suficient os natural sănătos și nu pot sau nu doresc să treacă printr-o procedură de augmentare osoasă.

Dr. Dan-Gabriel Gruia: Un Pionier în Implantologia Dentară din București

În domeniul implanturilor dentare din București, Dr. Dan-Gabriel Gruia se distinge ca o figură de frunte. Cu vasta sa experiență, dedicarea față de îngrijirea pacienților și un ochi atent pentru detalii, Dr. Gruia a transformat zâmbetele a nenumărate persoane. Clinica sa din București este echipată cu tehnologie de ultimă generație, asigurând că pacienții primesc cea mai bună îngrijire posibilă. Mai mult, angajamentul său față de învățarea continuă și colaborarea cu experți internaționali l-a poziționat ca un inovator în implantologia dentară din România.

Concluzie

Creșterea Bucureștiului ca destinație principală pentru implanturi dentare este o mărturie a expertizei, inovației și dedicării profesioniștilor săi dentari. Cu pionieri ca Dr. Dan-Gabriel Gruia în avangardă, pacienții pot fi încrezători în primirea unei îngrijiri de top. Fie că sunteți rezident sau luați în considerare turismul medical, Bucureștiul promite soluții de implant dentar de ultimă oră care combină estetica, funcționalitatea și longevitatea.

Source