Care sunt riscurile asociate cu implantul mamar?

Orice procedură chirurgicală implică anumite riscuri. În cazul implantului mamar, riscurile pot include infecția, sângerarea, reacții adverse la anestezie sau la implantul în sine, durere și disconfort, cicatrici și alte complicații. Cu toate acestea, riscurile pot fi reduse semnificativ prin alegerea unei clinici cu o reputație excelentă, care utilizează cele mai bune practici medicale și are un personal medical bine instruit și experimentat.

Cât durează recuperarea după implantul mamar?

Recuperarea după implantul mamar poate dura între câteva zile și câteva săptămâni, în funcție de tipul de implant și de complexitatea intervenției chirurgicale. Este important să urmați instrucțiunile medicului și să evitați activitățile fizice solicitante și efortul excesiv în primele zile sau săptămâni după intervenție. De asemenea, trebuie să fiți pregătit să purtați un sutien special pentru susținerea sânilor și să vă faceți controale regulate la medic pentru a vă asigura că procesul de vindecare decurge corect.

Când pot reveni la activitățile obișnuite după implantul mamar?

În funcție de tipul de implant și de complexitatea intervenției chirurgicale, medicul dumneavoastră vă va recomanda când puteți reveni la activitățile obișnuite. În general, se recomandă evitarea efortului fizic excesiv timp de câteva săptămâni, precum și evitarea înotului sau a băii în cadă timp de cel puțin două săptămâni. Este important să urmați sfaturile medicului dumneavoastră și să evitați orice activitate care poate pune presiune pe zona implantului până când vă simțiți complet vindecată.

Cât costă implantul mamar? Costul implantului mamar poate varia în funcție de multe factori, inclusiv locația clinicilor, experiența chirurgului, tipul și calitatea implanturilor mamare și complexitatea intervenției chirurgicale. În general, costurile variază între 2000 și 8000 de euro, dar este important să solicitați o estimare exactă de costuri de la clinicile în care sunteți interesată.

Source