Federaţia Română de Fotbal NU a informat UEFA despre deciziile definitive ale Justiţiei din România referitoare la furtul de identitate comis de S.C. FC FCSB S.A. în perioada 2003-2014, dar și după deciziile Justiției.

Informaţia a fost obţinută de AS47 din SURSE avizate și credibile. Aceleaşi surse susţin că oficialii FRF au aruncat la coşul de gunoi notificările legale prin care CSA Steaua a solicitat Federaţiei să respecte legea şi să informeze UEFA în legătură cu deciziile judecătorilor.

Se întâmplă asta deși au trecut mai bine de 7 ani de la decizia definitivă a ÎCCJ din decembrie 2014, o decizie prin care Instanţa Supremă a condamnat furtul de identitate și a stabilit că FC FCSB, societate înființată în anul 2003, a folosit ilegal și abuziv identitatea CSA Steaua București. În aceeași decizie, ÎCCJ a stabilit definitiv și irevocabil că CSA Steaua nu a cedat niciodată patrimoniul său – marca, numele sau palmaresul – către alte entități juridice.

Nici AFC Steaua (1998), nici SC FC FCSB SA (2003) nu au preluat vreodată marca, numele sau palmaresul Secției de Fotbal a CSA Steaua. Mai mult decât atât, FC FCSB nu a preluat în anul 2003 nici măcar marca sau palmaresul AFC-ului înfiinţat în 1998, societatea nou-înfiinţată FC FCSB fiind înscrisă direct în Divizia A, cu complicitatea FRF și LPF de la acea vreme. Acesta este adevărul clar, definitiv și irevocabil stabilit de Justiţia din România în baza actelor, documentelor şi probelor prezentate în instanţe.

În privinţa palmaresului CSA Steaua, atât Înalta Curte de Casație și Justiție, cât și Curtea de Apel București au stabilit definitiv că palmaresul Secției de Fotbal a CSA Steaua nu a fost niciodată înstrăinat. Din cauza faptului că FC FCSB nu a respectat aceste decizii, CSA Steaua a deschis o acţiune în constatare prin care a cerut Justiţiei să îi recunoască dreptul de proprietate asupra propriului palmares.

În cadrul acestui proces, Curtea de Apel București a invocat autoritatea de lucru judecat a deciziei ÎCCJ din 2014 și a reiterat, în iunie 2021, faptul că CSA Steaua nu și-a cedat niciodată palmaresul istoric către alte entități. Judecătorii au constatat că nu există niciun act sau document prin care AFC Steaua sau FC FCSB să poată proba preluarea legală a palmaresului CSA Steaua.

“Palmaresul echipei de fotbal Clubul Sportiv al Armatei Steaua București din anul 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA.”

“Este necontestat faptul că de la înființare din 1947 până în 1998, echipa de fotbal profesionist a activat sub egida reclamantului CSA STEAUA (inițial Asociația Sportivă a Armatei și, ulterior, Clubul Sportiv Central al Armatei, Casa Centrală a Armatei), astfel încât reclamantul este titularul dreptului la palmares pentru această perioadă.”

“În 1998, fără ca palmaresul anterior să fie transferat (în absența unui act din care să rezulte acest lucru și în considerarea puterii de lucru judecat a deciziei ÎCCJ), echipa (n.r. – lotul de jucători de la acea vreme) de fotbal profesionist a fost transferată și și-a continuat activitatea (obținânând noi rezultate sportive și un nou palmares) unei terțe persoane – Asociația Fotbal Club Steaua, asociație cu personalitate juridică distinctă de reclamantul CSA, astfel încât această entitate este titulara dreptului la palmares pentru perioada 1998-2003.”

“Dreptul la palmares nu a făcut obiectului vreunui transfer de la Asociația Fotbal Club Steaua către apelanta FC FCSB (potrivit tranzacției din 2003 dintre părți fiind transmis exclusiv dreptul accesoriu de participare în sezonul competițional următor).”

A urmat decizia din decembrie 2016, prin care Curtea de Apel Bucureşti a interzis definitiv societății FC FCSB să mai folosească numele și identitatea Clubului Sportiv al Armatei STEAUA.

FRF nu a informat UEFA nici în privinţa acestei decizii.

SC FC FCSB SA nu respectă nici astăzi aceste decizii definitive și sfidează total obligațiile impuse de Justiție, folosind ilegal și abuziv identitatea CSA Steaua Bucureşti.

AS47 solicită în mod imperativ Federaţiei Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal să respecte deciziile definitive ale Justiției, care au putere de lege și să țină cont de faptul că nerespectarea deciziilor definitive ale Justiției este o infracțiune care atrage răspunderea penală potrivit legilor în vigoare.

AS47 solicită Federaţiei Române de Fotbal să informeze oficial UEFA despre deciziile definitive ale Justiției din România în privința furtului de identitate comis de FC FCSB în perioada 2003-2014.

Pe lângă prejudiciul uriaş adus CSA Steaua și Statului Român, această societate a fraudat și prejudiciat ani la rând chiar și bugetul UEFA, folosind ilegal numele si identitatea Stelei în competițiile europene.

În cazul în care informaţiile obţinute pe surse de AS47 nu sunt cele corecte, solicităm FRF să publice de urgenţă notificarea trimisă către UEFA după deciziile Justiției din 2014 (marca Steaua – ÎCCJ) și 2016 (numele Steaua – Curtea de Apel).

FRF este obligată să facă dovada faptului că a informat UEFA în privința acestor decizii, tocmai pentru a elimina orice suspiciune a opiniei publice cu privire la acest subiect. Dacă FRF a respectat legea și a informat UEFA, răspunsul pe care îl aşteptăm este unul simplu: PUBLICAŢI ACTELE!
______________________
AS47 a trimis deja două adrese către UEFA.
În una dintre aceste adrese am ataşat toate deciziile Justiției din România şi motivările judecătorilor în procesele privind marca, numele şi palmaresul CSA Steaua. Am întrebat forul european dacă FRF a informat vreodată UEFA în privința deciziilor Justiției din România, după ce instanțele au stabilit că FC FCSB a furat identitatea CSA Steaua în perioada 2003-2014, dar și după deciziile Justiției.
AS47 așteaptă acum un răspuns oficial din partea UEFA.


Constituţia României:

Articolul 1 – Statul Român
În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

Articolul 124 – Înfăptuirea Justiţiei
Justiţia se înfăptuieşte în numele legii.

Articolul 126
Justiţia se realizează prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege.


AS 47 continuă lupta pentru dreptate. Lupta pentru adevăr. Lupta împotriva manipulărilor mizerabile din presa sportivă care serveşte interesele infractorilor.

Transparența Federației Române de Fotbal …

#vremSteauaînA #aicieSteaua #spiritdeluptă

Source