În prima avancronică din acest an vom vorbi despre meciul din etapa a XVII-a pe care Steaua îl joacă împotriva echipei Unirea Constanța, sâmbătă, 26 februarie, de la ora 12:30, la Buftea.

Sperăm ca Steaua să ajungă în play-off, dar, până acolo, ne așteaptă 3 meciuri cruciale din sezonul regulat, în deplasare, cu Unirea Constanţa şi Metaloglobus, şi acasă, cu Politehnica Iaşi.

Grație victoriei cu FC Buzău din etapa a XVI-a, suntem favoriți în fața buzoienilor pentru locul 6. Cel mai probabil, în play-off, vor ajunge și ciucanii, având meciuri ceva mai ușoare decât cei de la FC Buzău.

Campania de transferuri nu a fost una spectaculoasă, chiar dacă stafful și-a dorit jucători interesanți. Unul dintre ei a ajuns la SC Dinamo 1948 SA (Gabriel de Moura).

Transferurile făcute de Steaua au fost: Sorin Cristian Bustea, Claudiu Dragu și Iustin Răducan. Primii doi, cel mai probabil, vor fi titulari sau vor intra pe parcursul meciurilor din ultimele 3 etape ale sezonului regulat.

Steaua a avut o serie impresionantă de amicale. Rezultatele obținute sunt: 2-2 cu Progresul Spartac, 3-1 cu CS Tunari, 3-0 cu Retezatul Hațeg, 7-1 cu Jiul Petroșani, 6-1 victorie la Farul Constanța 2, 6-1 cu Bolintin Malu Spart și 0-1 cu Concordia Chiajna.

Adversarii de sâmbătă 26 februarie sunt cei de la Unirea Constanța, echipă care ocupă locul 17 în clasament. Cine e Unirea Constanța? Pe scurt, sunt adevărata FCSB 2, iar FCSB 2 sunt un fel de FCSB 3, ocupând locul 7 din Liga a 3-a, seria 4. Unirea Constanța a rulat în acest sezon aproape 60 de jucători și 3 antrenori. Ianis Zicu a antrenat în primele 3 etape, Dumitru Faitaș doar 2 etape, iar Leo Strizu este din etapa a 6-a. Bineînțeles că aceștia mai sunt ajutați cu jucători și oameni din staff de la FCSB. Unirea Constanța chiar s-a antrenat în baza celor de la FCSB.

Rezultatele obținute în amicale de Unirea Constanța: victorie cu FCSB 2 (3-2), pe terenul considerat acasă de ambele echipe. Golurile au fost marcate de Radu Cireșoiu, Cătălin Gogor și Andreas Chirițoiu. Tot la Berceni, au jucat cu Progresul Spartac. Scorul final a fost 2-1 pentru bucureșteni, unicul gol al celor de la Unirea a fost înscris de Alexandru Neacșu. Al treilea amical a fost tot în baza FCSB, cu Unirea Slobozia. Scorul final a fost 4-4. Golurile „constănțenilor” au fost înscrise de Mario Lăcătuș, Alexandru Neacșu, Laurențiu Ardelean și un autogol. Un alt amical a fost a fost tot în casa celor de la FCSB, cu Metaloglobus. A fost o victorie surprinzătoare cu 3-2. Golurile „gazdelor” au fost marcate de către Laurențiu Ardelean, Alexandru Nicola și Alexandru Neacșu.

În ultimul amical, au remizat 1-1 cu FC Argeș 2, golul fiind marcat de Mario Lăcătuș. Prima echipă: Udrea – Zamfir, Gogor, Coza, Șuteu – M. Lăcătuș, Ciuciulete, Ardelean – Nicola, Chirițoiu, Neacșu. După pauză, au mai intrat: Tălmaciu, Trif, Mitrache, Cireșoiu, R. Tudor, Șerbănescu.

Marcatorii echipei adverse din sezonul regulat sunt: Laurențiu Constantin Ardelean cu 3 goluri marcate, cu câte 2 goluri sunt Andrei Cătălin Chirițoiu, Vlad Andrei Șerbănescu și Alexandru Ionuț Nicola, iar cu câte un gol marcat sunt Radu Gabriel Cireșoiu, Dan Alexandru Tălmaciu și Adrian Romeo Niță.

Fotbaliștii pe care îi știm din lotul celor de la Unirea Constanța sunt: 1. Mihai Răzvan Udrea, portar, cu 900 de minute jucate în acest sezon; 3. Alexandru Șuteu, fundaș dreapta, cu 765 de minute jucate în acest sezon; 12. Alexandru Ionuț Nicola, fundaș dreapta/mijlocaș dreapta; 2. Radu Gabriel Cireșoiu, fundaș central, cu 511 de minute jucate în acest sezon; 14. Cătălin Gheorghe Gogor, fundaș central, cu 614 minute jucate în acest sezon; 15. Emil Andrei Bobaru, fundaș central, cu 615 minute jucate; 23. Iulian Carabela, fundaș stânga, cu 1067 minute jucate în acest sezon; 7. Adrian Romeo Niță, mijlocaș dreapta, cu 597 de minute jucate în acest sezon; 11. Vlad Andrei Șerbănescu, mijlocaș dreapta/stânga, cu 746 de minute jucate în acest sezon; 16. Ștefan Stavrositu, mijlocaș dreapta, cu 75 de minute jucate în acest sezon; 19. Robert Mihai Tudor, mijlocaș dreapta, cu 617 minute jucate în acest sezon; 4. Paul Cristian Coza, mijlocaș central la închidere, cu 194 de minute jucate în acest sezon; 5. Dan Alexandru Tălmaciu, mijlocaș central la închidere, cu 453 de minute jucate în acest sezon; 6. Aurelian Gabriel Ciuculete, mijlocaș central, cu 624 de minute jucate în acest sezon; 8. Mario Narcis Lăcătuș, mijlocaș central, cu 267 de minute jucate în acest sezon; 10. Valentin Alexandru Mitrache, mijlocaș central, cu 25 de minute jucate în acest sezon; 18. Laurențiu Constantin Ardelean, mijlocaș box to box, cu 874 de minute jucate în acest sezon; 17. Victor Andrei Trucă, mijlocaș stânga, cu 313 minute jucate în acest sezon și singurul vârf veritabil 9. Andreas Cătălin Chirițoiu, cu 879 de minute jucate în acest sezon.

Cel mai probabil, cei care au peste 500 de minute jucate vor evolua și în meciul cu Steaua. Poate singura excepție de la regulă va fi Mario Narcis Lăcătuș, care va fi introdus pe parcursul meciului. Media de vârsta a acestor jucători este de doar 19 ani. Evident, pot apărea surprize în lotul celor de la Unirea Constanța.

Steaua este favorită, însă trebuie să dea 100% pe terenul de la Buftea, deoarece adversarii vor face meciul vieții și nu credem că mai este necesar să spunem de ce considerăm asta. Să sperăm că gazonul va fi unul bun și că steliștii vor fi lăsați să își susțină echipa favorită.

Etapa a XVII-a: Unirea Constanţa – Steaua Bucureşti
?? Sâmbătă, 26 februarie 2022, de la ora 12:30
?? Stadionul Buftea
?? Meciul va fi transmis de Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport

Source