În primul rând, e important să înțelegem că această problemă apare atunci când bacteriile din gura noastră transformă carbohidrații alimentari în acizi. Acești acizi atacă smalțul dintelui și, în timp, pot crea găuri adânci, ceea ce numim carii. Ele pot apărea la orice vârstă, de la copii mici până la adulți în vârstă. Și nu numai dulciurile sunt de vină, ci și alimentele cu amidon, cum ar fi pâinea sau cartofii.

O altă cauză ar fi igiena orală precară. Ați uitat să vă periați dinții înainte de culcare? Sau poate nu folosiți ață dentară? Ei bine, aceste mici omisiuni se pot acumula și pot duce la apariția cariilor. Chiar și felul în care vă periați dinții poate face diferența.

Periajul agresiv, de exemplu, poate deteriora smalțul dinților și poate lăsa loc bacteriilor să se instaleze. Însă nu îți face griji: Agident, un cabinet stomatologic sector 5, îți poate sări în ajutor!

Metode de prevenire a cariilor dentare

Așa că, te-ai gândit vreodată la cât de important este să-ți îngrijești dinții? Da, știu, sună ca un clișeu. Dar serios, cât de des te gândești la ce se întâmplă dacă nu îți perii dinții de două ori pe zi sau nu folosești ața dentară?

Ei bine, vorbim despre carii dentare. În lumea stomatologiei, cariile sunt inamicul numărul unu. Nu numai că sunt dureroase, dar pot duce și la probleme mult mai serioase, cum ar fi implant dentar.

Dar nu îți face griji, există o mulțime de metode prin care poți preveni apariția cariilor. Și nu, nu vorbesc doar despre periajul de două ori pe zi, deși acesta este esențial. Ai încercat vreodată folosirea apei de gură? Este o modalitate excelentă de a ucide bacteriile care cauzează cariile. Sau ce zici de folosirea unei paste de dinți cu fluor? Totuși, dacă se întâmplă să ai nevoie, Agident oferă un serviciu numit dinti ficsi in 24 de ore.

Fluorul este un mineral natural care ajută la întărirea smalțului dinților, ceea ce face mult mai dificilă penetrarea bacteriilor care produc carii.

De asemenea, nu neglija importanța vizitelor regulate la dentist. În timpul unui control, dentistul tău poate detecta pentru prima dată semnele de carie. Și știi ce se întâmplă atunci când se descoperă o problemă devreme? Așa este, este mult mai ușor de rezolvat! Așadar, nu aștepta până când începi să simți durere sau disconfort, asigură-te că ai programate controale regulate.

Beneficiile utilizarii apei de gura

    Respirație proaspătă
    Reducerea plăcii bacteriene
    Protecția împotriva cariilor dentare
    Îmbunătățirea igienei orale generale

Apa de gură te ajută să previi cariile. Da, ați auzit bine! În mod special, acele variante cu fluor pot oferi protecție suplimentară împotriva cariilor. Fluorul este esențial pentru sănătatea dinților noștri, deoarece ajută la întărirea smalțului dinților și la prevenirea deteriorării acestora. Prin urmare, o utilizare regulată a apei de gură cu fluor poate contribui la menținerea dinților puternici și sănătoși.

Un alt beneficiu al apei de gură este că ucide bacteriile daunătoare din gură. Cu toții știm că gura noastră este plină de bacterii, unele benefice, altele nu. Cu toate acestea, cele daunătoare pot provoca diverse probleme de sănătate orală, cum ar fi gingivita sau reacțiile inflamatorii. Nu e minunat să știm că o simplă clătire cu apa de gură poate fi un aliat puternic împotriva acestor invadatori nedorite?

Și iată încă un beneficiu: apa de gură ne poate oferi un respir mai proaspăt. Particulele de mâncare rămase în gură după masă pot provoca un miros neplăcut – ceva ce niciunul dintre noi nu vrea, nu-i așa? Ei bine, apa de gură poate ajuta la îndepărtarea acestor particule de mâncare și la prevenirea acelui miros neplăcut.

O echipă care oferă soluții personalizate

Nu lăsați problemele dentare să vă umbrească zâmbetul! Agident vă oferă servicii stomatologice de calitate superioară, realizate de o echipă de profesioniști dedicați. Indiferent dacă aveți nevoie de un control de rutină, o intervenție mai complexă sau pur și simplu doriți să vă îmbunătățiți estetica dentară, echipa lor vă stă la dispoziție cu soluții adaptate nevoilor dumneavoastră. 

Source