Din acest motiv este foarte util sa stim cum am putea preveni ca astfel de situatii in care durerile de dinti sau alte probleme dentare sa ne afecteze chiar in timpul vacantei.

Efectuarea unei consultatii intr-un cabinet stomatologic Targu Mures

Daca stii din timp care este perioada in care urmezi sa pleci in vacanta, atunci cu siguranta ca poti sa te programezi pentru o consultatie la un medic stomatolog. Este vorba despre o consultatie de rutina. In cazul in care nu ai efectuat recent controlul periodic la 6 luni, atunci cu siguranta ca este recomandat sa te adresezi unui medic stomatolog pentru evaluarea starii danturii si a cavitatii bucale.

Nu se recomanda sa lasi acest lucru pentru ultimele zile inainte de a pleca la drum. Pentru ca in eventualitatea in care medicul stomatolog identifica anumite probleme, sa existe suficient timp pentru a lua masuri astfel incat sa nu ai probleme pe durata vacantei si fie sa rezolve problemele complet, fie sa rezolve partial problemele pentru a continua ulterior la intoarcerea din vacanta.

O astfel de consultatie te poate ajuta atat sa eviti problemele grave si care sa conduca la aparitia durerilor de dinti in timpul vacantei, cat si la primirea unui tratament preventiv pe care sa il iei cu tine in timpul calatoriei.

Urmeaza sfaturile medicului stomatolog

De foarte multe ori atunci cand suntem in vacanta nu dorim sa avem griji sau stres si vrem sa ne bucuram de fiecare moment. In acelasi timp, ne dorim sa savuram fiecare placere si uitam adesea chiar si de indicatiile medicale pe care le putem primi de la diferiti specialisti daca avem anumite probleme de sanatate.

Acest lucru este valabil si in cazul in care urmam anumite tratamente dentare. Daca inainte de a pleca de acasa am primit indicatii din partea unui medic stomatolog, este important sa le respectam. Indiferent daca am avut o interventie chirurgicala intr-un cabinet stomatologic Targu Mures inainte cu cateva saptamani de a pleca in vacanta sau daca medicul ne-a recomandat sa nu consumam anumite alimente, este important sa tinem cont de toate acestea.In acest mod putem preveni aparitia durerilor dentare sau a disconfortului dentar. In caz contrar exista riscul sa ne confruntam cu diferite probleme care sa ne strice vacanta.

Nu pleca la drum fara analgezice si calmante

Un alt mod prin care putem evita durerile dentare atunci cand suntem in vacanta este sa avem anumite medicamente cu rol analgezic, antiinflamator sau calmant. Chiar daca nu sunt probleme la nivelul danturii, este mai bine sa fim precauti. Daca nu stii exact care sunt medicamentele pe care le poti lua cu tine, solicita o reteta unui medic dintr-un cabinet stomatologic Targu Mures.

Source