Conducerea unui business presupune multa munca si dedicare, dar pentru ca activitatea sa se poata desfasura intr-un mod eficient, antreprenorii ar trebui sa implementeze sisteme special dedicate acestui scop. Un astfel de instrument este si sistemul ERP, care integreaza cele mai importante procese dintr-o companie, indiferent de tipul de obiectul de activitate.

Planificarea resurselor companiei – Enterprise Resources Planning, adica ERP – este deci un sistem dezvoltat pentru a veni in ajutorul managerilor.

Acest lucru este posibil deoarece un astfel de sistem poate cuprinde activitatile de contabilitate si gestiune stocuri, planul de productie si distributie, elaborarea si administrarea rapoartelor financiare si de activitate, ecommerce, analiza financiara, etc.

In plus, sistemul ERP dezvoltat de AttoSoft.ro poate fi personalizat, in functie de tipul activitatii desfasurate si de nevoile de business ale afacerii.

Sistem ERP | ERP distributie | AttoSoft.ro

sistem ERPCum functioneaza un sistem ERP?

La modul general, un sistem de planificare a resurselor companiei automatizeaza procesele unei afaceri, prin organizarea activitatilor si proceselor specifice, prin centralizarea datelor companiei si prin crearea unei retele interne care cuprinde informatii importante, la care au acces toate departamentele companiei.

In acest fel se pot evita numeroase situatii neplacute, cum ar fi problemele logistice, intarzierile si penalitatile de plata.

Pentru a putea indeplini toate aceste functii, sistemul trebuie sa culeaga, sa proceseze si sa valideze informatiile necesare, datele obtinute astfel fiind ulterior exportate si transferate departamentelor carora le sunt destinate.

Obtinerea acestor informatii se poate face in 3 moduri: fie sunt introduse de catre operatori, fie sunt importate din alte sisteme sau baze de date ori sunt transferate cu ajutorul tehnologiei performante.

Ceea ce este important de retinut este faptul ca exista mai multe tipuri de sisteme ERP, un astfel de sistem fiind si cel de ERP distributie, care se adreseaza, in special, companiilor din sectorul de distributie. Acesta are ca obiectiv eficientizarea managementului stocurilor si comenzilor.

In concluzie, un astfel de sistem are rolul de a automatiza si eficientiza modul in care se desfasoara activitatea dintr-o companie, indiferent de domeniul in care activeaza. Acest lucru va usura atat responsabilitatile angajatilor, cat si administrarea afacerii.

Source