Combinatia intre bere si burgeri este renumita, insa fanii fast food-ului ar trebui sa stie ca pot combina mancarea preferata si cu un vin pe masura. Cu toate ca exista diferente majore intre acestea, venim cu cateva sfaturi de care oricine poate tine cont pentru a se bucura de o experienta inedita.

Reteta de burger clasic contine carne de vita, salata, rosii si ceapa si nu are nevoie de branza pentru a straluci. Acesta este poate cel mai popular tip de burger si se dovedeste a fi foarte versatil, astfel ca se poate consuma alaturi de vinuri usoare. Lambrusco, Garnacha sau Sangria. In general, langa burger se alege o bere sau o Cola, insa un vin poate scoate in evidenta calitati la care nimeni nu s-ar fi asteptat.

Cine prefera cheeseburgerul il poate alege alaturi de vinuri rosii italienesti precum Montalcino, Chianti clasic sau Montepulciano d’Abruzzo. Un cheeseburger se serveste, in general, cu vinul rosu pentru ca taninurile acestuia clateste branza topita lipicioasa. In plus, aromele vinului rosu de piper negru, piele sau coacaze negre vor evidentia branza.

Si cheeseburgerul cu bacon este popular si se poate consuma alaturi de vinurile Shiraz pentru ca aromele sale pun in evidenta fiecare ingredient al burgerului, inclusiv baconul.  

Incearca un vin rosu sec din portofoliul Cramei Budureasca pentru ca are toate sansele sa fie alegerea potrivita pentru burgerul tau preferat. Zona viticola care gazduieste Crama Budureasca este bine cunoscuta pentru calitatea vinurilor produse aici, iar solul, clima si altitudinea au o influenta majora in acest sens. Se aleg doar cei mai buni struguri pentru a da viata unor vinuri care au toate sansele sa se numere printre preferatele multora dintre noi.

Shiraz din gama Budureasca Premium este un bun exemplu in acest sens. Cu toate ca acest soi este relativ nou in podgorie in comparatie cu altele, vinurile obtinute anual sunt foarte apreciate, drept dovada fiind premiate la nenumarate competitii prestigioase de profil din strainatate. Pentru pastrarea calitatii vinului, acesta a fost filtrat usor. Mustul a fost lasat la macerat la rece, la o temperatura de 10 grade pentru 5 zile, astfel incat sa fie extrase aromele fructate. Jumatate din vin a fost maturat la final in butoaie de stejar american timp de un an.

Astfel, Shiraz din gama Budureasca Premium ne incanta cu culoarea sa rubiniu inchis, avand nasul complex dominat de aromele de mure. Vinul este corpolent, avand taninuri ferme si un gust intens de fructe de padure completat de note fine de piper. Se poate servi alaturi de diferite preparate, incepand de la burgeri si pana la musaca sau lasagna, iar temperatura sa ideala este intre 18 si 20 de grade.

Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic este un alt vin de inalta calitate ce merita descoperit de catre impatimitii acestei bauturi. Soiul de struguri Cabernet Sauvignon beneficiaza de o pozitionare foarte buna la Crama Budureasca care are parte de un microclimat ideal pentru ca strugurii negri sa prinda viata. Anual se obtin vinuri de calitate, fructate, echilibrate si cu o structura complexa. Vinul atrage prin culoarea sa rubiniu inchis, nasul vegetal si notele intense de fructe de padure si gustul de mure coapte si afine. Vinificat in sec, Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic este versatil si poate fi servit la alaturi de o multime de preparate, in special cele din carne de porc si vita, indiferent de modul in care sunt gatite acestea, la cuptor, la gratar sau in tigaie. Pentru ca toate calitatile sale sa fie evidentiate se recomanda consumul sau la o temperatura intre 18 si 20 de grade.

Source