În această postare, vom discuta despre diferitele tipuri de aparate dentare disponibile și vă vom ajuta să decideți care este cel mai potrivit pentru copilul dumneavoastră!

În clinica Etiquette Medical Center din Târgoviște sunt disponibile diferite tipuri de tratamente cu aparat dentar în funcție de vârsta pacientului. Acestea pot fi mobile, fixe sau mobile.

Aparatele detașabile sunt adesea folosite pentru pacienții mai tineri (între 5 și 12 ani) pentru a schimba dimensiunea maxilarelor și pentru a îmbunătăți orice anomalie dento-maxilară.

Aparat dentar mobil

Aparatul dentar mobil este special destinat copiilor și este fabricat în laborator, din material acrilic și sârmă și funcționează cel mai bine pentru pacienții cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, cărora abia au început să le crească dinții permanenți. Dispozitivul nu este, în general, la fel de eficient pentru copiii cu vârsta peste 12 ani.

Medicul dentist trebuie să verifice pacientul cel puțin o dată la patru-cinci săptămâni pentru a se asigura că dinții răspund în mod corespunzător. Atunci când unii dinți erup sau avansează prea repede, firele trebuie să fie ajustate, deoarece acestea pot fi nealiniate conform planului de tratament.

Aparatul dentar fix

Acest tip de aparat dentar este format din bracket-uri și arcuri care se conectează între ele. În funcție de locul în care sunt plasate bracketurile, acest tip de aparat fix poate fi extern (din metal sau safir) sau lingual (pe interiorul dinților).

Acest tip de tratament este indicat copiilor cu vârsta de peste 12 ani, care au toți dinții permanenți prezenți pe arcadă, fiind o opțiune ortodontică pentru a ajuta la ghidarea acestora în poziția corectă fără durere.

Avantajele purtării aparatului dentar în rândul copiilor

 Aparatul dentar este un ritual de trecere pentru copii. Este un indiciu că aceștia cresc și iau măsuri pentru a-și îmbunătăți aspectul. Cu toate acestea, există mai multe motive pentru care ortodonția ar putea fi benefică pentru cei mici, dincolo de avantajele estetice pe care le oferă.

Aparatele dentare pot fi benefice pentru pacienții care suferă de malocluzie, ceea ce poate duce la dificultăți de masticație și vorbire. Nu numai că aparatul dentar le poate îmbunătații aspectul zâmbetului, dar previne și bolile gingivale și cariile dentare.

În plus, aparatul dentar poate ajuta la îmbunătățirea mușcăturii copilului dumneavoastră, ceea ce face mai simple activitățile zilnice, cum ar fi mâncatul și vorbitul.

Deși nu toți copiii sunt dornici să își pună aparat dentar, acesta este o modalitate bună de a le îmbunătăți atât sănătatea, cât și stima de sine! Vă așteptăm în clinica Etiquette Medical Center, din Târgoviște pentru o consultație amanunțită, astfel încât să determinăm dacă prichindelul dvs. are nevoie de un tratament cu aparat dentar sau nu!

Contact:

Calea Domnească 159, Târgoviște

0765 217 803

[email protected]

www.etiquettemed.ro

Source