Ai un proiect de construcție, renovare, extindere sau dezvoltare pe care dorești să îl pui în practică? Cu siguranță vei avea nevoie de ajutorul unui specialist în arhitectură. Cum alegi profesionistul care să se ocupe de proiectul tău? Care sunt cele mai important criterii de care să ții seama? Iată câteva dintre cele mai importante aspecte în acest sens.

Arhitectul potrivit se află în locul potrivit

Primul criteriu de selecție a unui arhitect este locația. Recomandat este să lucrezi cu un arhitect din zona ta, pentru că vei reuși să ții legătura în mod mai eficient cu acesta, nu vei cheltui inutil pe drumuri, iar acesta va fi mai familiarizat cu regulile și serviciile de urbanism din zona respectivă sau cu tehnicile de construcție.

Calificări și orientare

Reține că pentru a deține titlul de arhitect este nevoie de înregistrare în Ordinul Arhitecților. Nu oricine se poate înregistra ca arhitect, așadar poți să verifici calificarea celui căruia îi vei încredința proiectul tău de construcție. Nu uita că alegerea unui arhitect înregistrat la Ordinul Arhitecților înseamnă găsirea unui specialist care îți poate asigura serviciile din punct de vedere legal.

În același timp, este importantă găsirea unui profesionist care oferă serviciile de care ai nevoie. Arhitecții pot avea diverse specializări. Unii vor prefera să lucreze cu persoane fizice pentru construcții sau renovări. Alții vor prefera să lucreze cu persoane juridice pentru renovarea de hoteluri, baruri, restaurante, în timp ce alții doresc să lucreze numai pentru marile firme. Așadar, este important să identifici de la început dacă arhitectul găsit te poate ajuta în dezvoltarea proiectului tău.

Costul unei firme de arhitectură

Costul este una dintre problemele predominante atunci când dorești să apelezi la un arhitect. În primul rând, trebuie să știi că fără sa ai o idee precisă despre proiectul pe care vrei să îl realizezi și fără să cunoști bugetul, este foarte dificil să știi prețul pe care este nevoie să îl plătești. În general, onorariile unui arhitect sunt indexate la valoarea lucrării. Există, totuși, arhitecți pentru toate buzunarele, însă important este să îl identifici pe acela care îți oferă cel mai bun raport calitate-preț.

Este foarte important, de asemenea, să consulți diverse recenzii pe care le-au oferit alte persoane în legătură cu serviciile oferite de anumiți arhitecți. De multe ori, aceste recenzii te vor ajuta să iei cea mai bună decizie, pentru că este vorba despre opinia altor persoane care trec, probabil, prin ceea ce este nevoie să treci tu în continuare. De la aceștia vei afla nu numai ce trebuie să eviți, ci și care sunt aspectele pozitive de care poți beneficia atunci când dorești să alegi un anume arhitect

Source