avocat timisoara

In general, locul de munca ar trebui sa fie unul in care sa „domneasca” profesionalismul, productivitatea si o stare de intelegere intre colegi, indiferent de pozitiile lor pe scara ierarhica. Din pacate, insa, uneori au loc conflicte, iar acestea pot escalada, ajungandu-se la situatia in care sa ai nevoie de ajutorul unui avocat Timisoara.

Intr-adevar, in fata superiorilor sau departamentului de HR, care au numeroase resurse in spate, este bine sa fii protejat de un aliat de incredere, care iti poate cunoaste chiar mai bine decat tine drepturile. Parcurgand articolul in continuare, vei afla care sunt competentele unui asemenea specialist in Dreptul muncii, dar si scenariile in care te poate sprijini.

In primul rand, un avocat din Timisoara cu adevarat profesionist si cu o experienta redutabila, asa cum sunt cei din cadrul Gociu & Asociatii – gociuavocati.ro, te poate ajuta in nu mai putin de 6 spete legate de Dreptul muncii: concilierea relatiei dintre angajat si compania din care face parte; consultanta si asistenta pentru incheierea, executarea, continutul si inchiderea contractului individual sau colectiv de munca; asistenta in renegocierea contractului; contestarea deciziei de concediere; litigii de munca provenite din incalcarea drepturilor salariale, de concediu, egalitate de sanse etc.; alte litigii rezultate din raporturile de munca sau legate de restituirea sumelor de bani retinute din salariu.

Cu alte cuvinte, avocatul din Timisoara te va asista din toate punctele de vedere, de la A la Z, incepand cu intelegerea deplina a situatiei in care te afli si incheind cu rezolvarea conflictului in favoarea ta. Casa de avocatura mentionata anterior are o rata de succes de peste 95%, ceea ce inseamna ca, foarte probabil, deznodamantul va fi unul care sa te avantajeze si sa iti ofere beneficiile pe care le meriti, fie ca este vorba despre o suma de bani sau repunerea in functia din care ai fost destituit in mod fraudulos.

In general, activitatea unui avocat din Timisoara cu competente de Dreptul muncii se imparte pe trei paliere: litigii de munca, notificari – negocieri si contestatia deciziei de concediere. Aceasta din urma, spre exemplu, poate fi formulata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii, la instanta de judecata, putandu-se solicita anularea ei si reintegrarea pe postul detinut anterior sau plata unei despagubiri banesti egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate. Dosarul trebuie sa contina numeroase date si documente, inclusiv contul bancar al salariatului, numarul de inregistrare la Registrul Comertului, motivele de drept si de fapt ale contestatiei, probe etc.

In schimb, notificarile legale pe care le poate formula un astfel de avocat din Timisoara au un rol pur informativ si sunt trimise inainte de a initia o anumita procedura, avand scopul de a atentiona partea cealalta cu privire la intentiile clientului.

Un asemenea document va contine datele companiilor sau persoanelor fizice implicate, referintele necesare la Codul Civil si contractul dintre parti, precum si explicarea cauzelor care au dus la situatia de fapt. In concluzie, daca te regasesti intr-o postura dintre cele descrise mai sus, acum stii la cine sa apelezi pentru un final in beneficiul tau, atat la propriu, cat si la figurat!

Source