Centric Treasure Hunt este aplicația prin care compania își asumă modelul antreprenorial de responsabilitate socială prin implicarea, promovarea și facilitarea accesului publicului către evenimentele organizate în cadrul Campionatului Mondial de Esport. Echipa care a dezvoltat aplicația Centric Treasure Hunt este formată din cinci specialiști în tehnologia XR și modelare 3D, pasionați de gaming, care a realizat maparea orașului și transpunerea sa în format digital, printr-o aplicație care a reușit să ofere o experiență completă participanților la competiție. Aplicația a fost vizualizată în timpul celor 11 zile de eveniment de peste o mie de participanți: 383 utilizatori de Android și 633 utilizatori de iOS. Aplicația este în continuare disponibilă pe Android și iOS.

„Dincolo de activitatea cotidiană de birou și de multitudinea de proiecte IT pe care colegii mei le dezvoltă pentru digitalizarea serviciilor publice, considerăm că cel mai mare impact pe care îl putem avea în economia locală este să venim în sprijinul tursimului cu soluții autentice și atractive. Turismul și organizarea de evenimente sunt industriile prin care aplicațiile mobile se mulează cel mai bine. Ideea a pornit de la un proiect similar realizat de aceeași echipă de români pentru primăria orașului Gouda, unde se află unul din sediile Centric în Olanda. Am răspuns nevoii de accesibilitate și eficiență în relația cu publicul de la Iași 2023 World Esports Championship, venind în sprijinul organizatorului cu o aplicație digitală care poate fi folosită offline și după terminarea evenimentului. Prin această aplicație s-a realizat harta interactivă a celor șapte puncte de atracție în care a fost implicat și organizatorul Campionatului.”, a declarat Andrei Spițelnicu, Country Manager Centric Iași, la finalul evaluării impactului pe care l-a avut aplicația în cadrul evenimentului.

 

Aplicația Centric Treasure Hunt la Campionatul Esports Iași 2023 în cifre:

– 633 utilizatori de iOS au vizualizat și 215 au instalat aplicația din AppStore

– 383 utilizatori de Android au vizualizat și 304 au descărcat aplicația din PlayStore;

– 336 de persoane au citit efectiv detaliile aplicației.

Centric este o companie olandeză de software, care are din 2010 un birou cu peste 350 de angajați la Iași, pe lângă celelate filialele aflate în 9 țări europene. Centric a participat în perioada 24 august – 3 septembrie ca partener la cel mai important eveniment de e-Sports din lume, Digtal Throne – Campionatul Mondial de Esport Iași. Evenimentul a adunat în cele 11 zile peste 150 de mii de spectatori și peste 8 milioane de vizualizări, potrivit organizatorilor Campionatului Mondial de Esport de la Iași.

Source