Persoanele care se afla in Bucuresti isi pot face un detartraj in sector 2, la Elveto Dent, unde serviciile de calitate sunt disponibile la preturi foarte accesibile. De multe ori, oamenii cred ca sanatatea bucala se bazeaza strict pe aspectul estetic al dintilor. Cu toate astea, o buna sanatate orala depinde, in mare parte, de sanatatea gingiilor.

Gingiile sunt un indicator clar al sanatatii bucale. De fapt, pacientii cabinetelor stomatologice care se prezint acu probleme la gingii, sufera de fapt de afectiuni parodontale serioase. Prin urmare, medicii de la clinica Elveto Dent recomanda pacientilor procedura de detartraj efectuata periodic, pentru prevenirea afectiunilor grave.

Ce este un detartraj?

Atunci cand igiena dentara nu este efectuata corect, ori in dieta alimentara sunt incluse produse care au un continut ridicat de zahar, curatarea clasica acasa cu periuta, ata dentara si apa de gura, nu este suficienta. Pe termen lung, bacteriile afecteaza gingiile, fiind nevoie ulterior de tratamente costisitoare si indelungate.

Detartrajul ar trebui efectuat de obicei la fiecare sase luni si reprezinta curatarea danturii in profunzime. Acest tip de curatare profesionala realizata de medicii de la clinica dentara Elveto Dent ajuta pacientii sa scape de tartrul si bacteriile formate in cavitatea bucala. Odata cu amanarea detartrajului, pot aparea infectii.

Tartrul si riscurile pe care le aduce danturii

Conform Elveto-Dent.ro, tartrul se formeaza din microorganisme care isi maresc numarul cu fiecare masa. Alimentele cu efecte negative considerabile asupra danturii sunt cele ce au zahar in continut.

Detartraj in sector 2 | Clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

detartraj in sector 2Tartrul poate fi de doua tipuri: supragingival si subgingival. Tartrul supragingival este de culoare alb-galbuie si odata neindepartat, isi poate schimba nuanta ajungand la maroniu, chiar negru. Tartrul subgingival este cel intr-o stare avansata, cu o duritate crescuta si de culoare maronie/ neagra.

Ce efecte benefice are detartrajul?

Detartrajul se efectueaza manual sau cu instrumente cu ultrasunete. Cea de-a doua modalitate este ceva mai blanda cu dintii si are loc utilizand instrumente care vibreaza la viteza mare, racite concomitent cu apa. Tratamentul este recomandat la fiecare sase luni in urmatoarele scopuri:

  • indepartarea coloratiilor danturii;
  • tratarea gingivitei;
  • tratarea parodontitei (sau parodontoza, asa cum este cunoscuta de pacienti);
  • indepartarea tartrului subgingival si supragingival.

Source