Numarul persoanelor interesate in antrenamente si exercitii fizice este in crestere si in Romania. Acest lucru este un aspect pozitiv atunci cand vorbim despre starea de sanatate a fiecaruia dintre noi, exercitiile fizice fiind un aspect ce poate sa contribuie foarte eficient la mentinerea unei stari de sanatate.Fiecare dintre noi poate sa faca exercitii si antrenamente acasa sau poate opta pentru o sala specializata pentru fitness si alte astfel de antrenamente.

Atat exercitiile fizice facute acasa, cat si antrenamentele facute la sala au atat avantaje, cat si dezavantaje. In ceea ce urmeaza vom putea descoperi avantajele si dezavantajele fiecarui tip de antrenamente astfel incat sa putem face cea mai buna alegere pentru a ne bucura de o forma fizica de invidiat si o stare de sanatate foarte buna.

Antrenamente acasa – avantaje si dezavantaje

In momentul in care discutam despre avantajele de a face antrenamentele in propria locuinta, trebuie spus ca acestea se refera la aspecte precum economia de bani prin faptul ca nu este nevoie sa achiti costul abonamentului lunar la sala de fitness, economia de timp pentru ca nu trebuie sa te deplasezi pana la sala si inapoi acasa, dar si faptul ca poti sa iti stabilesti antrenamentul la orice ora din zi. Un alt avantaj este faptul ca te vei bucura de discretie si nu te vei simti deloc stanjenit(a) sa faci exercitiile pe care le incluzi in antrenament.

Pe de alta parte, atunci cand vorbim despre antrenamente acasa exista si o serie de dezavantaje. In primul rand vorbim despre efectuarea unor antrenamente fara supravegherea unui profesionist, dar si lipsa de echipamente specifice precum poti gasi intr-o sala de fitness. Mai apoi exista dezavantajul de a nu putea beneficia de varietatea de exercitii fizice precum cele de la sala, dar si riscul de accidentare. Nu in ultimul rand, scaderea motivatiei si numeroasele surse de distragere de la exercitii se pot mentiona printre dezavantajele de a face antrenamente acasa.

Antrenamente la sala – avantaje si dezavantaje

Trecand la antrenamentele efectuate la sala, avantajele acestei optiuni sunt numeroase. In primul rand vorbim despre numarul foarte mare de aparate si echipamente pe care le poti folosi. Al doilea avantaj se refera la faptul ca vei avea indrumarea si sprijinul unui antrenor specializat. De asemenea te vei putea bucura de o motivatie crescuta fiind inconjurat(a) de persoane care isi doresc un stil de viata activ si sanatos. Nu in ultimul rand, vei beneficia de un program fix si acest lucru inseamna rezultate mai rapide, dar vei putea evita si distragerile pe care le presupun exercitiile in cadrul unor antrenamente acasa.

Pe langa aceste avantaje, trebuie spus ca si antrenamentele la sala pot veni cu anumite dezavantaje. In primul rand este vorba despre abonamentul lunar care trebuie platit. Apoi mai putem adauga lipsa de intimitate, iar uneori chiar si aglomeratia din sala de fitness.Tot la dezavantaje pot fi mentionate si lipsa aerului curat in anumite sali, dar si timpul necesar pentru a face deplasarea la sala de fitness.

Source