Daca ai o duba, o furgoneta sau orice alt tip de autoutilitara cu care transporti marfuri, utilaje sau scule, iti doresti ca atat ceea ce transporti, cat si vehiculul sa fie in siguranta.

Din pacate, peretii majoritatii autoutilitarelor nu sunt construiti cu gandul la protectia marfurilor din interior. Acestia sunt subtiri, nu izoleaza bine din punct de vedere fonic si termic, se pot deforma cu usurinta in urma socurilor fizice si au un aspect inestetic.

Nu de putine ori, marfurile pozitionate incorect ajung sa loveasca peretii si sa ii indoaie, favorizand aparitia ruginei.

Din fericire exista solutii, iar una dintre ele este capitonarea cu polipropilena de la Tecnolam.

Capitonarea cu polipropilena de la Tecnolam prezinta cateva caracteristici esentiale pentru transporturi in deplina siguranta:

  • panourile de polipropilena au o grosime de 4 mm, ceea ce protejeaza total interiorul camionetei;
  • Forma peretilor este de fagure, ceea ce asigura o rezistenta foarte mare la impact, fara a reduce din capacitatea de incarcare a vehiculului;
  • Foile din polipropilena sunt impermeabile si se curata cu usurinta. Impermeabilitatea tine departe o multime de pericole, cum ar fi aparitia mucegaiului;
  • panourile sunt personalizate in functie de modelul autoutilitarei.

Cat de greu se face capitonarea unei autoutilitare?

In general, capitonarea cu polipropilena se face foarte usor, panourile putand fi montate in regim propriu de orice proprietar de autoutilitara. Prinderile se fac in punctele de ancorare ale dubitei ( in asa fel incat sa nu se perforeze caroseria), intregul proces durand foarte putin.

Capitonarea se poate face atat pe peretii laterali, cat si pe usile din spate.

Realizarea panourilor de polipropilena se face cu precizie maxima

Exista o multime de materiale cu ajutorul carora se poate capitona o autoutilitara. Folosirea polipropilenei are cateva avantaje considerabile, cel mai important dintre acestea fiind rezistenta. De asemenea, panourile de polipropilena sunt construite personalizat, cu dimensiuni perfecte pentru fiecare vehicul in parte si sunt taiate cu precizie milimetrica, cu ajutorul laserului.

Capitonarea interioara a unui vehicul este, de cele mai multe ori, mult mai rezistenta decat caroseria si reuseste sa genereze o multime de beneficii:

  • imbunatateste autoutilitara din punct de vedere estetic, ceea ce este un avantaj urias, mai ales pentru cei care lucreaza cu clienti finali;
  • creste nivelul de protectie al bunurilor transportate, atat prin faptul ca le face mult mai stabile, cat si prin faptul ca le protejeaza in caz de impact;
  • Imbunatateste izolarea din interior. Daca bunurile transportate au nevoie de izolare termica sau fonica, o duba capitonata este cea mai potrivita.

Investitia in capitonarea dubei nu este una foarte mare si reuseste sa aduca un plus de valoare pentru activitatea de transport. Tocmai de aceea, daca ai o duba este bine sa iei in considerare o astfel de optiune.

Source