Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a achiziționat peste 50 de produse de pe Amazon și eBay, iar testele agenției au constatat că produsele conțin ingrediente farmaceutice active care nu sunt enumerate pe etichetele lor, inclusiv unele cu ingrediente găsite în medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Aceste produse pot provoca reacții adverse potențial grave și pot interacționa cu medicamentele sau suplimentele alimentare pe care consumatorul le ia.

În ciuda avertismentelor FDA despre produse similare în ultimul deceniu, agenția continuă să găsească produse potențial periculoase disponibile pentru cumpărare pe internet, inclusiv de pe piețele online precum Amazon și eBay. Agenția îndeamnă consumatorii să se ferească de achiziționarea sau preluarea acestor produse, mai ales a celor ce opteaza la tratamente pentru mărirea penisului.

„Protecția sănătății și siguranței americanilor este cea mai mare prioritate a FDA și vom rămâne vigilenți și vom comunica despre produsele și companiile care pun consumatorii americani în pericol”, a declarat Donald D. Ashley, JD, director al Biroului de Conformitate al FDA (Centrul de Evaluare și Cercetare a Medicamentului). „În timp ce FDA s-a angajat în discuții cu piețele online precum Amazon și eBay cu privire la aceste probleme în trecut, credem că pot face mai mult pentru a proteja consumatorii de aceste produse frauduloase și potențial periculoase. Continuăm să îndemnăm magazinele, site-urile web și piețele online, cum ar fi Amazon și eBay, să ia măsurile adecvate pentru a proteja publicul american, neavând sau facilitând vânzarea de produse ilegale reglementate de FDA.”

Toate cele 26 de produse achiziționate de FDA de pe Amazon și 20 din cele 25 de produse sau 80 la sută, achiziționate de pe eBay conțineau ingrediente farmaceutice active nedeclarate. Testele de laborator ale FDA au constatat că produsele conțineau diverse ingrediente active nedeclarate, inclusiv sildenafil, tadalafil, vardenafil, sibutramină, desmetilsibutramină, fenolftaleină și/sau fluoxetină. Multe dintre acestea sunt ingrediente active pentru utilizare în medicamentele eliberate pe bază de rețetă aprobate de FDA, care sunt limitate la utilizare sub supravegherea unui profesionist autorizat în domeniul sănătății.

Multe dintre produsele achiziționate de agenție de la Amazon și eBay au nume care sunt identice sau similare cu produsele contaminate care au făcut obiectul avertismentelor anterioare ale consumatorilor FDA. Câteva dintre produsele Amazon sunt desemnate drept „Alegerea Amazon” sau „Cel mai bine vândut numărul 1”. Produsele cu ingrediente medicamentoase nedeclarate încalcă legea federală. În general, aceste produse sunt medicamente noi neaprobate și/sau suplimente alimentare alterate. În plus, sunt etichetate greșit, deoarece etichetele lor nu reflectă cu exactitate ingredientele lor.

Baza de date de produse contaminate a FD-ului poate ajuta consumatorii să identifice aproape 1.000 dintre aceste produse potențial periculoase. Cu toate acestea, agenția nu poate testa și identifica toate produsele care au ingrediente ascunse potențial dăunătoare. Chiar dacă un produs nu este inclus în listă, consumatorii ar trebui să fie precauți cu privire la utilizarea anumitor produse, în special a celor promovate pentru îmbunătățirea sexuală, pierderea în greutate, culturism, ajutoare pentru somn sau ameliorarea durerii. De asemenea, consumatorii ar trebui să fie în alertă pentru produsele care oferă rezultate imediate sau rapide și care sună prea bine pentru a fi adevărate. FDA se angajează să protejeze consumatorii prin identificarea și eliminarea acestor produse potențial periculoase de pe piață.

Consumatorii care folosesc sau intenționează să utilizeze orice produs fără prescripție medicală comercializat pentru îmbunătățirea sexuală, chiar și un gel pentru mărirea penisului, pierderea în greutate sau culturism, sau orice produs comercializat ca supliment alimentar pentru ameliorarea durerii, ar trebui să discute mai întâi cu un profesionist din domeniul sănătății, deoarece unele ingrediente pot interacționa cu medicamentele sau suplimente alimentare. În plus, consumatorii ar trebui să caute informații despre produse din alte surse decât vânzătorii și să ceară ajutor unui medic pentru a face distincția între informațiile fiabile și discutabile. 

Despre FDA:

FDA, o agenție din cadrul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA, protejează sănătatea publică asigurând siguranța, eficacitatea și securitatea medicamentelor de uz uman și veterinar, a vaccinurilor și a altor produse biologice de uz uman și a dispozitivelor medicale. Agenția este, de asemenea, responsabilă pentru siguranța și securitatea națiunii noastre aprovizionării cu alimente, cosmetice, suplimente alimentare, produse care emit radiații electronice și pentru reglementarea produselor din tutun.

Dacă sunteți în căutare de o cremă pentru mărirea penisului pe Gardianul.ro – cel mai bun site de recenzii din România, care realizează analize vigilente la o mulțime de produse și servicii – găsiți articol care include o varietate mare de astfel de produse.

Source