Iti doresti sa reintineresti sau sa scapi de anumite imperfectiuni ale pielii? Poate ca tratamentele de ingrijire a tenului la domiciliu pur si simplu nu iti ofera rezultatele pe care le doresti, asa ca ai hotarat sa te supui unui tratament profesional pentru a obtine pielea clara si proaspata la care ravnesti. Unul dintre cele mai bune tratamente care te pot ajuta in acest sens este peelingul chimic, pe care il poti face la G. Beauty Concept, un salon de infrumusetare Brasov de renume.

​Ce este peelingul chimic?

Este important sa fii bine informat despre ce este un peeling chimic si despre diferitele tipuri pe care le poti alege in functie de problemele pe care incerci sa le tratezi si de severitatea acestora.

Mai simplu spus, peelingul chimic presupune o aplicare a unei solutii chimice pe piele, care provoaca exfolierea si eventuala cadere a stratului exterior si/sau mijlociu al pielii. Pielea va creste din nou peste stratul inferior nou expus, rezultand un ten mai neted, mai clar si mai tanar, cu mai putine riduri si cu mai putine pete.

​Pentru ce este indicat peelingul chimic?

Aceste peelinguri pot fi folosite pentru a imbunatati si chiar pentru a remedia o varietate de probleme si afectiuni ale pielii, printre care se numara:

  • petele de varsta;

  • ridurile;

  • cicatricile post-acneice;

  • petele hiperpigmentare;

  • cicatricile;

  • pielea lasata;

  • melasma;

  • petele provocate de soare;

  • alte imperfectiuni ce apar din cauza imbatranirii.

Tipuri de peeling chimic

Exista trei tipuri diferite de peeling chimic pe care le poti folosi in functie de severitatea afectiunii pielii pe care doresti sa o tratezi: peeling superficial, peeling mediu si peeling profund.

Peelingul chimic superficial

Peelingurile superficiale / usoare implica utilizarea unui acid usor, cum ar fi acidul alfa-hidroxi, pentru a exfolia doar epiderma, care este stratul exterior al pielii. Acest tip de peeling bland este ideal pentru imbunatatirea aspectului pielii aspre si a decolorarii usoare. Poate fi folosit pentru a intineri pielea faciala, a gatului, a decolteului si chiar a mainilor.

Peelingul chimic mediu

Peelingurile medii implica utilizarea acidului tricloracetic sau a acidului glicolic pentru a patrunde in epiderma, precum si in portiunea superioara a stratului mijlociu al pielii sau in derma. Acest lucru duce la eliminarea oricaror celule deteriorate ale pielii. Este un tip de peeling folosit pentru a imbunatati ridurile si liniile fine, petele de varsta, decolorarea moderata a pielii si pistruii. De asemenea, este util pentru netezirea pielii aspre si pentru tratarea unor leziuni precanceroase ale pielii, cum ar fi keratoza actinica.

Peelingul chimic profund

Peelingurile profunde folosesc acizi mai puternici, cum ar fi acidul fenolic sau acidul tricloracetic, pentru a patrunde adanc in stratul mijlociu al pielii, indepartand celulele deteriorate. Acest tip de peeling este folosit pentru a indeparta petele de varsta, cicatricile superficiale, pistruii, ridurile moderate si petele pigmentare. Este un tratament care ofera o imbunatatire semnificativa a aspectului pielii datorita patrunderii sale adanc in derm. De obicei, esteticienii il folosesc doar pe pielea faciala.

Source