Astăzi, Fcsb împlinește 19 ani de existență, ani în care clubul a folosit și a clonat ilegal identitatea CSA Steaua București.

Furtul de identitate a fost condamnat deja prin decizii definitive ale Justiției din România: ÎCCJ 2014 – marca Steaua, CAB 2016 – numele Steaua.

SC FC Fcsb SA este un club înființat la data de 19 februarie 2003. Potrivit datelor oficiale de la Ministerul Sportului, FC Fcsb a apărut în anul 2003, în satul Mogoșoaia, județul Ilfov, iar ulterior și-a mutat sediul, prin transhumață, în cartierul Berceni, București, Sector 4. Clubul din satul Mogoșoaia a fost înscris direct în Divizia A, în pauza dintre tur si retur, în sezonul 2002-2003. La acea vreme, FC Fcsb a înlocuit în plin campionat AFC Steaua – o asociație non-profit care, potrivit Justiției, nu a preluat și nu a deținut niciodată patrimoniul CSA Steaua – marcă, nume, palmares. Mai mult decât atât, potrivit sentințelor Justitiei, FC Fcsb nu a preluat, în anul 2003, nici măcar palmaresul sau marca AFC Steaua. “Dreptul la palmares nu a făcut obiectului vreunui transfer de la Asociația Fotbal Club Steaua către apelanta FC Fcsb (potrivit tranzacției din 2003 dintre părți fiind transmis exclusiv dreptul accesoriu de participare în sezonul competițional următor).” – Curtea de Apel Bucuresti, iunie 2021.

În cei 19 ani de existență, SC FC Fcsb SA a produs un prejudiciu uriaș Statului Român prin folosirea ilegală a identității CSA Steaua București – clubul sportiv al Armatei Române. 37 de milioane de euro este prejudiciul pe care FC Fcsb l-a produs MApN, deci Statului Român, prin folosirea fără drept a identității Stelei.

În mai 2018, avocații FC Fcsb au recunoscut în fața instanței de la Tribunalul București faptul că Societatea înființată în anul 2003 a folosit ilegal numele și identitatea CSA Steaua. FC Fcsb a invocat însă excepția prescripției extinctive și a cerut judecătorilor să plătească prejudiciul doar pentru o perioadă de trei ani (2011-2014), cu argumentul că CSA Steaua s-ar fi adresat prea târziu instanței. Justiția a respins cererea FC FCSB și a decis că prejudiciul adus Statului Român trebuie plătit pentru întreaga perioadă de folosire ilegală a mărcii Steaua (2003-2014). Deși au trecut aproape 4 ani de la momentul în care FC Fcsb a recunoscut furtul de identitate în fața Justiției, procesul pentru prejudiciu a fost suspendat, în mod cu totul inexplicabil. S-a întâmplat asta după ce avocații FC Fcsb au deschis un alt proces prin care au cerut Justiției să anuleze toate mărcile folosite de CSA Steaua din 1947 până azi – o metodă disperată, folosită de FC Fcsb doar pentru a tergiversa și a amâna la infinit momentul crucial în care clubul-clonă va fi obligat de Justiție să achite toate despăgubirile pentru furtul de identitate. O sentință inevitabilă care va aduce, aproape sigur, falimentul și desființarea societății înființate în anul 2003 în satul Mogoșoaia, din județul Ilfov.Reamintim că, potrivit ÎCCJ, CSA STEAUA nu și-a cedat niciodată patrimoniul – marcă, nume, palmares – către alte entități comerciale sau juridice. Nici măcar către Asociația non-profit AFC Steaua. Drept urmare, în anul 2003, AFC Steaua nu putea cesiona/transfera către FC Fcsb marca, numele sau palmaresul CSA Steaua – adică un patrimoniu pe care AFC-ul fondat în 1998 nu îl primise de la MApN și nu îl deținea în proprietate.

Prin protocolul încheiat în 1999, Asociatia non-profit a primit, în esență, dreptul de a folosi anumite spații (…) nefiind vorba astfel despre transferul patrimoniului reclamantului CSA Steaua la Asociația non-profit” – ÎCCJ, 2014

Dat fiind faptul că marca reclamantului (CSA Steaua) era notorie, acest mod de a proceda reprezintă un indiciu în sensul că obiectivul titularului mărcii a cărei anulare se cere (FC Fcsb) a fost acela de a beneficia în mod nejustificat de acest renume” – ÎCCJ, 2014

Mai mult decât atât, potrivit Justiției, SC FC Fcsb SA cunoștea încă de la înființare faptul că nu avea niciun drept asupra mărcii Steaua. În anul 2004, SC FC Fcsb SA a cerut acordul CSA Steaua pentru a folosi marca și identitatea clubului militar. CSA Steaua a refuzat categoric această solicitare.

Prin adresa nr. 1024 din 19.04.2004 reclamantul CSA Steaua și-a exprimat refuzul la înregistrarea mărcii în cauză pe numele pârâtei (FC Fcsb). În ciuda acestui refuz, marca supusă procedurii anulării pentru rea credință a fost înregistrată (…) pe numele SC FC Fcsb SA. Pârâta cunoștea că nu are niciun drept asupra acestei mărci, cât și gradul de cunoaștere a acesteia în rândul publicului larg, dobândit, în special, datorită performanțelor echipei de fotbal, și anume câștigarea Cupei Campionilor Europeni în anul 1986 și a Supercupei Europei în anul 1987, în perioada în care a activat în cadrul CSA Steaua, dar și a performanțelor celorlalți sportivi care activau în alte secții sportive la acest club.” – ÎCCJ, 2014

În cei 19 ani de existență frauduloasă și furt de identitate, SC FC Fcsb SA a fost implicată în numeroase infracțiuni care au prejudiciat Statul Român. Iată doar câteva exemple:

Potrivit DNA, societatea FC Fcsb a spălat banii publici obținuți fraudulos de Gigi Becali prin intermediul ANRP: o “despăgubire” de 60 de milioane de euro din bani publici obținută de patronul FC Fcsb pentru un teren cumpărat cu 1 milion de euro în Voluntari. Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție susțin că „în perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019, a folosit sume din conturile alimentate cu despăgubirea supraevaluată fraudulos pentru a transfera capital cu titlul de împrumut asociat către societăți comerciale pe care le deținea: ARCOM, FCSB, Uzina Mecanică Drăgășani, Imunomedica Provita, Cellcon Invest”.

FC Fcsb a produs un prejudiciu de peste 200.000 euro Bugetului Local al Primăriei Capitalei, după ce a folosit gratuit, fără a plăti niciun leu, Arena Națională din București. ALPAB – Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București – a dat în judecată FC FCSB, iar Curtea de Apel a menținut, în luna ianuarie 2022, decizia Tribunalului București prin care FC FCSB este obligată să plătească suma de 1.056.969 lei reprezentând: 878.380 lei contravaloare evenimente sportive, 137.093 lei utilităţi şi 41.495 lei penalităţi de întârziere.

FC Fcsb continuă și astăzi furtul de identitate și încalcă flagrant deciziile definitive ale Justiției. Pe site-ul oficial, pe pagina de facebook, în conferințele de presă, în toate aparițiile publice această Societate folosește ilegal numele, istoria si identitatea CSA Steaua București, deși Instanța Supremă și Curtea de Apel București i-au interzis definitiv acest lucru.

Presa coruptă, vândută și aservită unor infractori/foști pușcăriași de drept comun contribuie din plin la acest fake-news mizerabil și întreține confuzia prin veritabile campanii de manipulare, dezinformare și propagandă. Orice principiu deontologic de obiectivitate și imparțialitate este călcat în picioare de așa-ziși jurnaliști deveniți, în realitate, adevărați executanți-propagandiști aflați în slujba mafiei care a ucis fotbalul din România.

În mare parte, FC Fcsb mai există astăzi doar pentru că presa sportivă din România ascunde cu înverșunare adevărul, iar cei care se consideră jurnaliști îsi bat joc de ideea de lege, de stat de drept și sfidează total deciziile definitive ale Justiției. FC Fcsb nu este nimic altceva decât o creație monstruoasă a sistemului mass-media, un produs artificial ultra-tabloidizat, golit de orice principii sau valori identitare. O invenție mizeră care jignește ideea de sport și de competiție sportivă onestă. Acest produs tabloidizat este vândut până la suprasaturație unui public needucat, spălat pe creier și îndoctrinat cu cele mai ieftine și rudimentare tehnici de fake-news și promovare agresivă a divertismentului. Într-un astfel de sistem tabloid, industria mass-media care promovează kitsch-ul numit FC Fcsb reușește să creeze o realitate paralelă, una care denaturează complet adevărul și care ignoră/ascunde total argumentele juridice, raționale și factuale. Deciziile și motivările extrem de clare ale judecătorilor devin, astfel, insignifiante. În acest fel, publicul-tabloid este setat să respingă adevărul și realitatea factuală, preferând în schimb stimulii emoționali/iraționali care îi sunt livrați de media sportivă. Singurul scop al acestui sistem infernal, un adevărat Minister orwellian al Adevărului, este audiența cu orice preț într-o societate de consum care promovează personaje insalubre, nebuni patologici și infractori de drept comun la rangul de modele. Campaniile mass-media de manipulare, fake-news și dezinformare hrănesc, astăzi, un public-captiv vulnerabil cu o ură viscerală împotriva Stelei. În lipsa unui jurnalism de calitate, care să-și respecte misiunea nobilă de a sluji publicul prin informații verificate, obiective și imparțiale, publicul tradițional (consumatorul mediu de sport) își pierde cu ușurință reperele și orice instrumente de interpretare critică si rațională a informației. Individul captiv din turmă ajunge, astfel, să deteste adevărul, să reinterpreteze faptele, să își creeze o realitate paralelă care îi valideză convingerile false bazate pe consumul zilnic de clișee și minciună. Prin acest furt grosolan de identitate, FC Fcsb prejudiciază grav imaginea CSA Steaua. FC Fcsb profită economic si obține, în mod fraudulos, beneficii financiare inestimabile de pe urma celui mai cunoscut brand sportiv din România.

Într-o societate normală, în care legea și deciziile definitive ale Justiției sunt respectate, în care presa slujește publicul și adevărul, FC Fcsb și infractorii condamnați care reprezintă această societate ar fi izolați în mod natural undeva la periferia societății. Până atunci…

TRANSHUMÁNŢĂ, transhumanţe, s.f. Migraţie periodică a păstorilor şi a turmelor (de oi), primăvara de la şes la munte sau de la sud spre nord şi toamna de la munte la şes sau de la nord spre sud, în vederea asigurării hranei pentru animale.

19 februarie 2003 – Ziua în care marea schismă stelistă ne-a scăpat de adunătura manelistă.

#vremSteauaînA #aicieSteaua #spiritdeluptă

Source