Adevărul este că există lucruri excepționale și spectaculoase care sunt, fără îndoială, scumpe.

De asemenea, este un fapt că unele lucruri obișnuite și banale sunt atât de scumpe încât este greu de crezut cât de scumpe sunt de fapt. Un trabuc, o carte, un set de șah, un pian, un stilou, un ceas… etc. au o valoare și un preț atât de mari încât par de necrezut. Iată o listă de articole care par obișnuite, dar care au un preț incredibil, scrie www.ribbroker.ro

10. O pană de la o pasăre Huia dispărută

Preț: 10 000 de dolari

Poate fi incredibil pentru o persoană obișnuită, dar o pană poate fi atât de scumpă încât prețul ei poate ajunge la 10.000 de dolari. Cea mai scumpă pană din lume se găsește în Noua Zeelandă. Valoarea sa se datorează faptului că provine de la o pasăre Huia dispărută. Acesta s-a vândut cu aproape 10 000 de dolari la o licitație din Noua Zeelandă.

9. Gurkha Black Dragon

Preț: $1,150

Poate că trabucul costă mai puțin de un dolar, dar valorează mult mai mult. Ca și cel mai scump trabuc din lume, Gurkha Black Dragon. Prețul său este de 1.150 de dolari bucata. Acesta provine din Honduras și va fi livrat într-o cutie făcută din os de cămilă. Există doar 5 astfel de cutii în lume.

8. Camera de hotel

Preț: 65 000 de dolari pe noapte

Orașul american Las Vegas este cel mai bine cunoscut pentru hotelurile și capacitatea sa rezidențială. Aici se află primele 10 cele mai mari hoteluri din lume. Chiriile hotelurilor variază în funcție de categoria de stele și pot fi cuprinse între 20 de dolari pe noapte și 2.000 de dolari pe noapte. Dar cea mai scumpă cameră de hotel din lume depășește cu mult această sumă. Acesta se află la Geneva, în apartamentul Royal Penthouse Suite, la hotelul President Wilson. Sunt zece camere aici, cu o chirie de 65.000 de dolari pe noapte.

7. Telefon mobil

Preț: 15,3 milioane de dolari

Deși este un model destul de vechi, iPhone 5 este opera lui Stuart Hughes, un bijutier din Liverpool cunoscut pentru realizarea unui iPhone 4 cu diamante, a unui MacBook Air din platină și a unui iPad 2 din aur. Prețul de piață al iPhone 5 cu suprafețe din aur și diamante este de 15,3 milioane de dolari.

6. Pian: Heintzman Crystal

Preț: 3,22 milioane de dolari

Un pian este un instrument relativ scump, dar cel mai scump din lume este cristalul Heintzman, cu un preț de 3,22 milioane de dolari și fabricat în Beijing, China.

5. Haute Joaillerie de Chopard

Preț: 25 de milioane de dolari

Aceasta este mai degrabă o bijuterie. Haute Joaillerie, fabricat de Chopard, este încrustat cu cele mai prețioase diamante care îi conferă un aspect strălucitor. Și nu se menționează cât de perfect este în ceea ce privește precizia.

4. Televizor: Prestige HD Supreme Rose Edition

Preț: 2,3 milioane de dolari

Prestige HD Supreme Rose Edition, este considerat cel mai scump televizor din lume. Este acoperit cu piele de aligator cusută manual. Este, de asemenea, bătut în cuie cu o cantitate remarcabilă de diamante.

3. Tokyo, Japonia

Preț: 1200 de dolari pe metru pătrat

În diferite părți ale lumii, prețul proprietăților imobiliare diferă. În Tokyo, Japonia, prețul unui teren pe metru pătrat este de 1200 de dolari. Acest lucru se datorează faptului că Tokyo este cel mai dens populat oraș din lume, iar achiziția unui teren în Tokyo este aproape imposibilă.

2. Camera foto: Susse Freres Daguerreo

Preț: $775,000

Susse Freres DaguerreoType este considerat cel mai scump aparat de fotografiat din lume până în prezent. A fost produs în 1839 și este considerat cel mai vechi aparat foto din lume.

1. Set de șah Charles Hollander

Preț: $600,000

Acest set de șah de lux, cel mai scump, a fost fabricat de Charles Hollander. Are 320 de carate de diamante albe și negre folosite la realizarea sa. Cu toate acestea, se crede că foarte curând va fi introdus pe piață un alt set de șah cu diamante, și anume Jewel Royale, cu un preț de 980.000 de dolari.

Mai multe stiri interesante poti citi AICI

Source