Produsă în fabrica Castolin Eutectic din Dublin (Irlanda), noua sârmă tubulară de sudură EnDOtec® DO*6070N a fost introdusă pentru a crește productivitatea, a mări eficiența și a reduce costurile de întreținere, oferind o durabilitate mai mare componentelor supuse la uzură intensă, în special la temperaturi ridicate. De exemplu, concasoarele de sinter din industria siderurgică, șuruburile de alimentare ale cuptoarelor din instalațiile de valorificare energetică a deșeurilor sau componentele din cuptoarele de ciment. Acest aliaj produce o microstructură metalurgică fină, care oferă o rezistență excelentă la abraziune, atât de particule fine cât și mari, și își păstrează proprietățile în ciuda căldurii intense.

Sârma de sudură oferă o nouă modalitate de aplicare a materialului de înaltă performanță 6070N, utilizat cu succes de decenii sub formă de electrozi Castolin Eutectic pentru sudura manuală cu arc metalic (MMA). Datorită unui proces de fabricație îmbunătățit, cu proprietăți superioare de strip și finisare a suprafeței, este perfect adaptată atât pentru sudura robotică, cât și pentru cea manuală.

Producția EnDOtec 6070N sub formă de sârmă de sudură nu a fost posibilă anterior din cauza conținutului ridicat de aliaj. Cu toate acestea, prin eforturile combinate ale echipelor de cercetare și dezvoltare Castolin Eutectic din Irlanda și Austria, s-a reușit modificarea ingredientelor brute pentru a produce aliajul sub formă de sârmă.

Enrique Matey, Managerul Global de Produs pentru consumabile de sudură la Castolin Eutectic, afirmă: „Noua sârmă de sudură EnDOtec® DO*6070N reprezintă îndeplinirea unui obiectiv pe care l-am avut de mult timp. Testele de laborator au arătat rezultate inegalabile, iar primele aplicații în teren le confirmă. Sudabilitatea sa depășește cerințele înalte stabilite pentru acest produs în timpul dezvoltării sale. Aliajul 6070N este deja materialul de bază pentru acoperirile de protecție anti-uzură în industria grea, astfel încât disponibilitatea sa sub formă de sârmă oferă clienților noștri posibilitatea de a-l utiliza în mod extins în sudura robotică și, în ultimă instanță, de a-și reduce perioadele de inactivitate.”

Pentru mai multe informații despre EnDOtec® DO*6070N sau pentru a programa o demonstrație, vizitați www.castolin.com sau contactați Managerul de Dezvoltare pentru Europa de Sud-Est (SEE), Liviu Dica la +40 734 464 426 sau [email protected]

Source