GeplastGeplast

Cu o experiență de aproape 30 de ani și o dezvoltare continuă pe piața din România, Geplast investește într-un plan sustenabil de generare a energiei, prin montarea unui sistem performant de panouri fotovoltaice urmărind creșterea eficienței sale energetice.

Investiția realizată la nivelul clădirilor parcului logistic din Pantelimon, Șoseaua de Centură, constă în instalarea unor panourilor fotovoltaice cu o capacitate de 66 kwh, fiind prima etapă din ”planul verde”, ce va consta în dotarea celor 3 hale de depozit cu o instalație de panouri cu o capacitate totală de 300 kwh.

Cu acest plan de instalare a panourilor fotovoltaice, Geplast dorește să ajute la reducerea poluării, oferind viziunea unui viitor mai curat și sustenabil.

”Obiectivul și strategia noastră de sustenabilitate este să contribuim activ la reducerea emisiilor de carbon, colectarea corectă a deșeurilor și respectarea regulilor în activitatea de reciclare. Totodată, proiectăm acțiuni viitoare și susținem eforturile naționale și internaționale de protejare a mediului înconjurător, contribuind la obținerea energiei din resurse sustenabile.

Scopul nostru este să ne gestionăm costurile în mod eficient prin reducerea consumului convențional de energie și generarea unei părți din necesitățile energetice ale parcului logistic. În viitorul apropiat, strategia este să acoperim o mare parte din costurile cu energia necesară pentru funcționarea echipamentelor electrice din depozite, furnizarea de energie pentru stații de încărcare și alimentarea aparatelor și dispozitivelor din birourile departamentelor operaționale.

Suntem încrezători că sistemul de panouri fotovoltaice instalat va aduce beneficii, atât pentru Geplast constând în producerea de energie verde pentru consumul propriu, cât și posibilitatea distribuției de energie în rețea, participând astfel la strategia de utilizare a resurselor în mod eficient.

Ne dorim, ca parte a acestui ”plan verde”, să dezvoltăm acțiuni de combatere a schimbărilor climatice și protejarea mediului înconjurător, investind în soluții și sisteme sustenabile.  Producția energiei regenerabile este un prim pas, dar intenționăm să achiziționăm motostivuitoare electrice, mașini și echipamente electrice pentru utilarea parcului logistic, cu scopul de a maximiza autonomia energetică și de a reduce necesitatea folosirii combustibililor poluanți. ” –  Laurențiu Guriencu, Director de Vânzări Geplast

Geplast este specialistul cu aproape 30 de ani de experiență pe piață în comercializarea semifabricatelor plastice, metalice și compozite. Soluțiile noastre se regăsesc în alegerea specialiștilor din vaste domenii pentru proiecte cum ar fi: clădiri de birouri, spații și centre comerciale, ansambluri rezidențiale, instituții culturale, clinici medicale, locuințe private etc.

Oricând, consultanții noștri vă pot oferi asistență tehnică și informații detaliate despre aplicabilitatea produselor noastre, cât și materialele necesare definitivării proiectului dumneavoastră.

Vă așteptăm într-una din cele 12 locații din țară sau puteți să ne trimiteți o solicitare pe site-ul nostru www.geplast.ro la secțiunea Contact.