In ziua de astazi, cancerul ramane una dintre principalele cauze de deces la nivel global. In acest context, Synlab, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale de laborator din Europa, ofera o gama larga de analize markeri tumorali pentru a ajuta la detectarea si monitorizarea cancerului in stadii incipiente.

Un marker tumoral este o substanta produsa de celulele canceroase sau de tesuturile din jurul acestora, care poate fi detectata in sange, urina sau alte fluide corporale. Aceste analize de markeri tumorali pot ajuta la identificarea cancerului in stadiile incipiente, precum si la monitorizarea eficientei tratamentului.

Afla mai multe detalii despre analize markeri tumorali

Printre analize markeri tumorali disponibile in laboratoarele Synlab se numara CEA, CA 19-9, CA 125, CA 15-3 si PSA. Acestea sunt markeri tumorali utilizati pentru a detecta cancerul la nivelul sangelui si in diferite organe, cum ar fi colonul, pancreasul, ovarele, sanii si prostata.

Analiza markerului tumoral CEA (antigenul carcinoembrionar) este utilizata pentru a detecta cancerul la nivelul colonului, rectului, sanului si plamanilor. De asemenea, poate fi utilizata pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului si progresia bolii. CA 19-9 este un marker tumoral utilizat pentru a detecta cancerul pancreatic si poate fi folosit si pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului.

CA 125 este un marker tumoral utilizat pentru a detecta cancerul ovarian si poate fi folosit si pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului. CA 15-3 este un marker tumoral utilizat pentru a detecta cancerul la nivelul sanului si poate fi folosit si pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului. PSA (antigen specific prostatic) este un marker tumoral utilizat pentru a detecta cancerul de prostata si poate fi utilizat si pentru a monitoriza eficacitatea tratamentului.

In plus fata de aceste analize de markeri tumorali, Synlab ofera si teste genetice pentru a evalua riscul de cancer ereditar, precum si pentru a identifica mutatiile genetice care pot creste riscul de cancer.

Synlab ofera o gama larga de analize markeri tumorali si teste genetice pentru a ajuta la detectarea si monitorizarea cancerului in stadii incipiente. Aceste servicii sunt esentiale pentru a preveni si trata cancerul, care ramane una dintre cele mai mari provocari ale medicinei moderne.

Source