Atunci când trebuie să calculezi salariile pentru mulți angajați, poți utiliza un program salarizare, cunoscut și drept software salarizare, pentru a eficientiza acest proces. Soluția digitală te ajută să efectuezi calculele într-un mod precis, pe baza legislației în vigoare. În acest articol, vom explora cum funcționează un program salarizare și cum contribuie la eficiența și precizia operațiunilor de payroll.

Cum funcționează aplicația?

Un program salarizare este o soluție creată pentru a automatiza procesele legate de calculul și gestionarea salariilor angajaților. Pe baza datelor personale ale angajaților, a informațiile referitoare la pontaj și a altor elemente variabile, acest software salarizare calculează eficient remunerațiile oamenilor dintr-o companie. 

Softul te ajută să minimiezi erorile

În primul rând, un program salarizare elimină nevoia de a efectua calcule manuale complexe, reducând astfel erorile umane și creând un cadru mai precis pentru gestionarea salariilor. Astfel, riscul de a plăti sume incorecte sau de a nu respecta reglementările legale este semnificativ redus. Iată cum funcționează în detaliu un software salarizare:

1. Colectarea datelor esențiale pentru calcul

Primul pas în funcționarea unui program salarizare implică colectarea și centralizarea datelor relevante pentru procesul de calcul. Aici ne referim la datele personale, valoarea salariului, pontajul individual, ore lucrate, absențe, bonusuri, deduceri, rețineri salarile și orice altă informație necesară pentru efectuarea calculului într-un software salarizare.

2. Calcul automat al salariilor

Odată ce datele sunt centralizate, un program salarizare utilizează formule predefinite pentru a calcula automat salariile angajaților. Aceste formule pot varia în funcție de legislația în vigoare, politica companiei și alte aspecte. Un software salarizare ia în considerare salariul de bază, orele lucrate, orele suplimentare, concediile medicale, rețineri, taxe, contribuții sociale etc. pentru a stabili suma finală.

3. Beneficiezi de actualizări legislative și suport

Legislația privind salarizarea poate suferi modificări frecvente, iar asta poate să îngreuneze activitatea celor responsabili de operațiunile de payroll. Atunci când implementezi un program salarizare performant, recunoscut pe piață, ești informat în permanență de schimbările legislative și beneficiezi de suport pentru a adapta softul în consecință. Astfel, te asiguri că eviți eventualele neconformități, ori sancțiuni și amenzi din partea instituțiilor statului.

3. Generează fluturașii de salariu

După ce calculul salariilor este finalizat, dintr-un software salarizare poți genera și trimite fluturașii de salariu pentru fiecare angajat, cu informațiile pe care dorești să le incluzi. Acestea pot conține informațiile despre valoarea brută și netă a salariului, valoarea taxelor, impozitelor și a contribuțiilor sociale, bonusurile, pontajul detaliat și orice alte informații relevante. Fluturașii pot fi apoi distribuiți angajaților prin e-mail sau SMS.

Simplifică procesele de payroll

Un program salarizare eficientizează procesele interne și minimizează birocrația și erorile umane. Operațiunile complexe de payroll pot fi gestionate cu un astfel de software, care poate fi integrat cu o aplicație pentru administrarea personalului. Integrarea cu alte software-uri, cum ar fi cel pentru managementul resurselor umane, aduce și mai multe beneficii utilizatorilor.

Ai nevoie de un program salarizare?

Îți dorești și tu un program salarizare complex, cu funcționalități multiple, care să îți asigure un flux optim al calculului de salarii și al operațiunilor conexe, precum generarea rapoartelor și a fluturașilor de salariu? Descoperă soluția dp-Payroll, un software de salarizare dezvoltat de UCMS by AROBS, prezent pe piață de peste 26 de ani. Pentru a afla detalii, trimite un e-mail la [email protected] sau apelează numărul de telefon 0720 534 424.

Source