Infiintata la Londra, in 2017, trupa Dry Cleaning este compusa din solista Florence Shaw, chitaristul Tom Dowse, basistul Lewis Maynard si tobosarul Nick Buxton. Formatia este cunoscuta pentru versurile observationale si stilul bazat pe improvizatie si spoken word, iar sound-ul sau a fost comparat cu Wire, Magazine sau Joy Division.

Dupa ce albumul de debut, New Long Leg (4AD, 2021) a atras atentia criticilor, trupa a revenit in anul urmator cu LP-ul Stumpwork, produs de John Parish, in care sound-ul post-punk se imbina cu noise dar si cu pasaje melodioase ce aduc aminte de Guided by Voices sau Pavement.

„Am scris despre lucrurile care ma preocupa, despre pierdere, masculinitate, feminism, despre mama, despre separarea de partener in timpul lockdown-ului. O buna parte din versuri sunt rezultatul unor plimbari pe strazile si targurile de vechituri din Londra si Bristol”, spune lidera trupei, Florence Shaw, al carei stil observational este dublat de comentariul social si politic.

Lansat in primavara acestui an, Swampy, noul EP semnat Dry Cleaning, vine in completarea ultimului album cu doua single-uri (Swampy si Sombre Two), o varianta demo a piesei Peanuts, precum si remixuri semnate de Charlotte Adigéry & Bolis Pupul si Nourished By Time.

„Dry Cleaning provide a voice for people who are at their wits’ end but not yet beyond a wry smile at the absurdity of modern life.” – Crack magazine

„Annette Peacock fronting the Fall or PiL or Siouxsie and the Banshees” – The Stranger

„Left-field art rockers are a deadpan delight” – The Guardian

„Captivating spoken-word punk” – Far Out Magazine

https://drycleaningband.com

Concertul Dry Cleaning de la Bucuresti este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay.

Biletele, in valoare de 100 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-dry-cleaning-control-club) si in reteaua partnerilor Eventbook.

Source