Care sunt beneficiile kinetoterapiei?

Kinetoterapia poate avea multe beneficii pentru pacienți, cum ar fi îmbunătățirea mobilității, creșterea forței musculare și a flexibilității, ameliorarea durerii și a inflamației, creșterea capacitații de a efectua activități zilnice și reducerea riscului de leziuni. Este o terapie non-invazivă și fără medicamente care poate fi utilizată pentru o varietate de afecțiuni.

Cât timp durează o ședință de kinetoterapie ?

Durata unei ședințe de kinetoterapie poate varia în funcție de afecțiunea tratată și de planul de tratament individualizat. În general, o ședință poate dura între 30 și 60 de minute, dar este posibil să aveți nevoie de ședințe mai lungi sau mai scurte în funcție de nevoile dumneavoastră.

Este kinetoterapia dureroasă?

De obicei, kinetoterapia nu este dureroasă, dar este posibil să aveți un disconfort ușor în timpul exercițiilor și mișcărilor. Este important să comunicați cu terapeutul dumneavoastră despre orice disconfort sau durere pe care o simțiți, astfel încât să poată ajusta planul de tratament pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

Cât timp este necesar să urmez kinetoterapia pentru a vedea rezultatele?

Timpul necesar pentru a vedea rezultatele kinetoterapiei poate varia în funcție de afecțiunea tratată și de modul în care răspundeți la tratament. De obicei, puteți începe să simțiți îmbunătățiri după primele câteva ședințe de kinetoterapie, dar este posibil să aveți nevoie de mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite.

Cât costă kinetoterapia?

Costul kinetoterapiei poate varia în funcție de locația clinicii și de planul de tratament individualizat. În general, costurile variază între 50 și 150 de euro pe ședință, dar este important să solicitați o estimare exactă de costuri de la clinica sau terapeutul în care sunteți interesată.

Source