Vedete vor fi Yotam Agam, Ravi Dixit, Julio Dieguez Papi și Avisek Majumdar. Înscrierile au început deja.

Cum îți găsești busola în orașul de iarnă, unde e greu să te orientezi după soare? Cum te găsești pe tine într-o drumeție urbană?

Răspunsul mi-a venit la sfârșit de martie, când Bucureștiul a cunoscut pentru prima oară versiunea „indoors” a experienței Wanderlust.

Wanderlust True Norh s-a desfășurat la Palatul Bragadiru pe data de 26 martie 2023, în două sesiuni animate de aceiași actori principali.

Muzica imersivă a handpanului lui Artur Pasecinic a creat mood-ul pentru Power Yoga cu Peter Ambjorn și a continuat pe toată durata sesiunii de KundaliniYoga cu Ana Popescu. Odată făcută tranziția către momentul de meditație, Avisek Majumdar a preluat ștafeta senzorială, ca la sfârșit beat-ul handpanului să dezvăluie destinația finală: True North.

Cum am mai spus în mai multe ocazii: Wanderlust este mai mult dect o secvență de practică yoga. Tehnic vorbind, Wanderlust este un triatlon de mindfulness, dar de fapt este un happening, o experiență complexă care trăiește prin ceea ce recepționează și aduc în sală participanții.

Edificiul somptuos și încărcat cu istorie al Palatului Bragadiru a avut aici un rol principal, subliniind caracterul deosebit al evenimentului, ca un memento al faptului că pentru fiecare dintre noi trupul este palatul în care rezonează spiritul și sufletul nostru.

La fel de importantă a fost și muzica de handpan a lui Arthur Pasecinic care a însoțit întreaga experiență, amintind particopanților că au șansa de a fi în rezonanță cu toate energiile organizatoare și creatoare din Univers și din ei înșiși.

Totuși, ca să te pui în starea de rezonanță sunt necesare confortul și organizarea fizică, logistica, puse la punct impecabil de echipa Wanderlust, de la goodie bags la yoga bowlul, care a putut fi savurat chiar pe terasa art nouveau a cochetului palat de temerarii veniți să contemple acolo prezența hieraticâ a marelui gong.

Experiența propriu-zisă a triatlonului de mindfulness a început cu disciplinarea corpului printr-o ședință de power yoga cu Peter Ambjon.

Acesta este de altfel și unul dintre scopurile și una dintre semnificațiile sistemului hatha yoga: alinierea liniilor de forță și energie ale corpului necesită efort fizic și prin acest proces spiritul se depărtează de starea de agitație curentă și se pune în dispoziția de a se concentra și de a le apleca asupra lui însuși.

Exact așa s-a întâmplat în cadrul creat din etapele a doua și a treia ale triatlonuliui, animate în stil kundalini yoga de Ana Popescu și respectiv orchestrate ca o meditație ghidată de voce și sunetele tradiționale de Avisek Majundar. Ambele sunt tehnici care folosesc vibrațiile din muzică și vibrațiile corpului – la kundalini yoga scopul este eliberarea și recaptarea energiei fundamentale care ne străbate, iar în meditație spiritul ajunge să contemple întregul proces.

După meditație, o incursiune mindful prin kula marketul amenajat la Palat ne-a adus aproape de accesoriile materiale cele mai potrivite pentru a ne orchestra fiecare starea de bine și acasă.

Odată ce ți-ai găsit busola interioară, True North, vei putea conștientiza că felul în care te așezi în palatul tău interior devine definitoriu pentru tote călătoriile pe care le vei face, cu pasul și cu spiritul.

Source