Cei mai mulți dintre noi asociem stilul de viață sănătos cu dietele și slăbitul. În mod cert un stil de viață sănătos te va ajuta să scapi de câteva kilograme bune, însă implică și bunăstare fizică și psihică, emoțională, spirituală, relațională și chiar financiară. 

 Iată 3 obiceiuri simple pentru un stil de viață sănătos:

Alimentația corectă, o sursă inepuizabilă de energie

Cu siguranță știi spoturile TV în care apare “evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi”. O alimentație sănătoasă reprezintă consumul alimentelor din toate categoriile, dar cu măsură și la orele potrivite.

Dacă ești pe fugă și nu ai timp pentru un mic dejun copios sau o preferi să scapi de pofte cu o băutură sățioasă, echilibrată, care să îți ofere un boost de energie, poți opta pentru aparatul Nutribullet. Poți consuma următoarele alimentele:

*Fructe și legume proaspete, cereale integrale, leguminoase;

*Carne slabă și pește;

*Ouă;

*Lactate cu conținut redus de grăsimi: iaurt, kefir, lapte bătut, sana;

*Nucifere și semințe;Fructe deshidratate.

De asemenea, se recomandă evitarea sau limitarea, pe cât posibil, a fumatului și consumului de băuturi carbogazoase și alcoolice. Când ai poftă de ceva dulce, recomandarea nutriționiștilor este să consumi dulciuri cu îndulcitori, bio.

Consumă cât mai multe lichide

Dincolo de alimentație, la fel de important este și consumul de apă. Se recomandă să bei apă la temperatura camerei sau chiar călduță, cam 1.5-2 litri pe zi. Cel mai indicat lichid este apa, urmată de ceaiul neîndulcit.

Dormi suficient

Fiecare dintre noi avem nevoie de somn pentru a supraviețui. Somnul suficient și odihnitor ne ajută să ne ferim de bolile cardiovasculare și chiar și cele mintale. În cazul copiilor și al adolescenților, somnul este important pentru a susține și sprijini procesul de creștere.

Somnul odihnitor ține nu doar de factorii climatici, cât mai ales de ce saltele pat alegi. Acestea susțin poziția corectă a corpului în timpul somnului, dar te ajută să îți odihnești mușchii în mod corespunzător, astfel încât să ai un somn cu adevărat odihnitor. Din punct de vedere al necesarului de somn, recomandarea este următoarea: 10-11 ore la copii, 8-10 ore pentru adolescenți și 7-9 ore în cazul adulților.

De cealaltă parte, printre beneficiile unui somn odihnitor se mai numără: stimularea imunității, menținerea unei greutăți normale, îmbunătățirea activității psihice, prevenirea diabetului zaharat și al bolilor cardiovasculare, stimularea fertilității și îmbunătățirea memoriei și a capacității cognitive. 

Source