Cand ai un unul sau mai multi dinti lipsa, plasarea unui implant dentar fast&fixed este procedura obisnuita pentru a-i completa. Aceasta radacina artificiala este, de fapt, conceputa pentru a inlocui radacina naturala a dintilor din punct de vedere estetic si functional. Datorita conexiunii structurale si functionale dintre implantul dentar si osul viu, se obtine rezultate aproape nedetectabile. Procesul de osteointegrare este cel care permite aceasta aderenta perfecta.

Dupa osteointegrare, este posibila amplasarea unei coroane, a unei punti sau a altor tipuri de proteze dentare. Implantul dentar fast&fixed imita aspectul natural al dintelui si isi indeplineste diferitele functii. Vei putea sa mesteci, sa vorbesti si sa zambesti din nou in mod normal, fara sa te temi de schimbarea caracteristicilor fetei cauzate adesea de o dentitie incompleta. Dar, in termeni concreti, cum are loc plasarea unui implant dentar?

Diferitele etape pentru plasarea unui implant dentar

Plasarea unui implant dentar fast&fixed este un act chirurgical efectuat sub anestezie locala, in decurs de 5 pana la 8 saptamani dupa extractia dintilor. In general, are loc in doua etape principale: amplasarea implantului in sine si plasarea protezelor. Cu toate acestea, necesita si pregatire preoperatorie si urmarire postoperatorie.

O prima intalnire va permite o prima examinare orala si se face bilantul nevoilor pacientului. Apoi medicul stomatolog explica optiunile posibile, planul de tratament, riscurile etc.

Ingrijirea preoperatorie

Plasarea implanturilor dentare fast&fixed este intotdeauna precedata de o examinare medicala de catre un specialist in implantologie: chirurgul dentar. De asemenea, poate efectua o radiografie dentara panoramica sau un scaner 3D pentru a afla daca montarea acestui dispozitiv medical este posibila pentru pacient. Atunci cand masa osoasa din maxilar nu este suficienta sau este de proasta calitate, atunci aceasta interventie este intr-adevar contraindicata. Poate fi necesar sa se efectueze mai intai o grefa osoasa, astfel incat baza implantului sa devina mai solida. Apoi, este necesar sa se trateze dintii si posibil gingiile infectate. Scopul este plasarea implanturilor atunci cand mediul oral este perfect sanatos.

implant dentar fast&fixed

Amplasarea implanturilor dentare

In clinica dentara, chirurgul dentar trece la aplicarea anesteziei, apoi la incizia gingiei. El foloseste un burghiu chirurgical pentru a face o gaura cu diametru mic in gingie si os care vor fi utilizate pentru a primi implantul (sub forma unui surub de titan). Aceasta procedura necesita expertiza si o mare dexteritate pentru a evita deteriorarea maxilarului si a structurilor vitale inconjuratoare, cum ar fi nervul alveolar inferior fata de mandibula (maxilarul inferior).

Acesta este motivul pentru care trebuie sa apelezi la un dentist specializat in implantologie dentara. Plasarea poate dura intre 30 de minute si 1 ora/implant. In cazurile in care pacientul si-a pierdut toti dintii, 4 pana la 8 implanturi pot fi plasate in acelasi timp.

Osteointegrarea si faza protetica

Vindecarea este un pas esential pentru ca implantul sa adere la structura osoasa a maxilarului si sa devina stabil ca un dinte natural. Acesta este fenomenul de osteointegrare mentionat mai sus si poate dura intre 3 si 6 luni, in functie de pacient.

Source