Cromatic Studios introduce tehnologia AI în procesul de branding, folosind mai mult de 10 unelte AI in toate etapele procesului de branding: poziționare, cercetare, creație și design, livrând primul proiect de acest fel din Romania.

Bucuresti, 23.05.2023 – Cromatic Studios, un studio inovator specializat în design și branding, anunță cu entuziasm integrarea inteligenței artificiale (AI) în procesul său creativ, contribuind astfel la dezvoltarea designului românesc în era digitală. Acest pas semnificativ al Cromatic Studios se aliniază tendințelor actuale și viitoare ale industriei, aducând un plus de inovație și eficiență în cadrul procesului de branding.

Ana Gemescu, Art Director Cromatic Studios:

„Inteligența artificială (AI) există de mult timp și a fost folosită în afaceri, cercetare și chiar integrată comercial în dispozitive, aplicații și site-uri pe care le utilizăm zilnic, dar nu am fost foarte conștienți de asta. Abia acum a apărut acest boom extraordinar odată cu care care oamenii obișnuiți  pot utiliza AI-ul în „forma sa pură”, să fie creativi cu el și să înceapă să folosească conștient AI-urile pentru a lucra cu ele sau pentru a ușura unele procese. Este o nebunie acum și cu siguranță va fi o nebunie și mai mare. Suntem în faza inițială în care inteligența artificială atât de performantă este pusă la dispoziția publicului larg și nimeni nu știe cu adevărat unde ne va duce.”

Ca un studio dedicat puzzle-urilor creative, Cromatic Studios pune în centrul atenției clienții și nevoile lor specifice pentru care oferă rezolvări potrivite cu resursele acestora. Prin utilizarea tehnologiei AI în procesul de branding, echipa noastră înțelege și interpretează mai bine valorile și obiectivele fiecărui brand, găsind soluții personalizate pentru a le alinia cu publicul țintă. Aceste instrumente grăbesc procesul de dezvoltare prin generarea rapidă de exemple de comunicare, schițe vizuale și chiar concepte.

Având în vedere ritmul rapid al avansului tehnologic, Cromatic Studios recunoaște importanța inteligenței artificiale în domeniul brandingului și comunicării. Deși tehnologia AI se află încă în stadii incipiente, potențialul său în a oferi un avantaj competitiv este tot mai evident. În timp ce industria se adaptează la o nouă eră digitală, Cromatic Studios consideră exploatarea tehnologiei AI ca un element cheie pentru creșterea și succesul pe termen lung al brandurilor.

Prin integrarea AI în procesul de branding, Cromatic Studios aduce o valoare adăugată semnificativă clienților săi. Utilizând algoritmi avansați de învățare automată, AI ne permite să generăm idei inovatoare și concepte de branding autentice, care să reflecte cu precizie identitatea și mesajul fiecărui brand. Rezultatul este un branding mai eficient și o comunicare mai autentică cu publicul țintă.

Ana Gemescu, Art Director Cromatic Studios:

„Sunt extrem de entuziasmată de posibilități si voi continua să experimentez cu AI în diverse task-uri, pentru a descoperi unde mă poate ajuta cu adevărat să economisesc timp sau să-mi îmbunătățesc munca. Îmi amintesc că interesul meu pentru inteligența artificială a fost declanșat prin 2018 când am aflat despre un generator de logo-uri bazat pe AI. Atunci am făcut cercetări despre cum funcționează și îmi amintesc că am fost cu adevărat fascinată.

În ceea ce privește domeniul meu de activitate, industria creativă și de design, cred că AI ne va ajuta foarte mult fără a diminua creativitatea noastră (poate chiar să o stimuleze) sau a ne lua locurile de muncă…ok, unele joburi entry level pot fi și deja sunt luate. Dar asta se întâmpla doar pentru nevoile de baza care necesită o variantă rapida si ieftină. Acesta este un motiv de îngrijorare deoarece îmi „/imaginez” că va fi greu pentru un începător sa obțină un loc de muncă, acesta va trebui să fie mult mai avansat atunci cand își începe cariera decât am fost noi la inceput. Desigur, există multe alte probleme de care trebuie să ne îngrijoram, dar vom rămâne pe partea pozitivă aici.

Cred că fiecare ar trebui să îmbrățișeze schimbarea și să încerce să foloseasca sau măcar să experimenteze cu AI-urile în propriul flux. Vom vedea ce ne rezervă viitorul și ce reguli vom găsi pentru o utilizare etică si corecta a Ai-ului.”

În lumina acestor evoluții, Cromatic Studios rămâne un studio în avangardă, mereu în căutarea noilor tendințe și tehnologii din domeniul designului și brandingului. Echipa Cromatic Studios este dedicată furnizării soluțiilor creative și inovatoare, care să contribuie la succesul clienților noștri într-un peisaj de afaceri tot mai competitiv.

Daniel Stoicescu, Creative Director Cromatic Studios

„La inceputul anului vedeam AI-ul ca pe ceva ce stim ca va face parte din viitorul nostru, care peste 5 ani va fi complet diferit de tot ce este acum, de dinamicile, nevoile dintre noi si prin procesul pe care il avem in ceea ce facem in fiecare zi. 
Acum deja am inteles ca avem la disponzitie o suita intreaga de unelte AI deja la indemana, pe care are sens sa le folosim inca de astazi, in toate etapele procesului nostru. Unelte care ne ajuta sa ducem livrabilele noastre la urmatorul nivel, atat la nivel strategic, cat si vizual. AI-ul este deja aici, si va ramane aici, iar adoptia si dezvoltarea lui sunt unice, astfel incat va fi imposibil sa intelegem de acum unde si cum vom fi peste 5 ani, insa cu siguranta diferenta va fi una majora.”

Source

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *