Învăţământul românesc de marină a luat ființă pe 17 noiembrie 1872, la Galați, odată cu fondarea unei şcoli speciale pentru subofiţerii şi ofiţerii din corpul flotilei „Școala Flotilei”. Din 1901 Şcoala de Aplicaţie a Sublocotenenţilor de Marină a fost mutată la Constanţa, primind, apoi, numele domnitorului Mircea cel Bătrân, „adunător de pământuri româneşti” şi „domn până la Marea cea mare”.

Instituție etalon a învăţământului românesc de marină, Academia asigură formarea și perfecționarea continuă a specialiștilor militari și civili în domeniul maritim, pentru satisfacerea nevoilor specifice Forţelor Navale Române sau ale altor beneficiari din sistemul naţional de apărare, ordine publică și securitate națională, dar și ale mediului socio-economic, la nivel regional și internațional.

Emisiunea este alcătuită din două mărci poștale și un plic prima zi.

 

Pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 10 lei este redată, în manieră stilizată, clădirea Academiei Navale, iar pe al doilea timbru, cu valoarea nominală de 10,50 lei și pe plicul prima zi, este ilustrată, în aceeași manieră, Nava-școală „Mircea”.

 

Nava-școală „Mircea” este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafață velică totală de 1.750 m2.

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 

Emisiunea va fi disponibilă de joi, 17 noiembrie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  http://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

[email protected]

Source