Odata cu inaintarea in varsta, problemele medicale sunt insotite de scaderea fortei fizice, din cauza carora oamenii ajung sa se deplaseze din ce in ce mai greu, pana in momentul in care raman imobilizati la pat.

Gradul de mobilitate a fiecarui batran este diferit si variaza in functie de mai multi factori, de la stilul de viata, la afectiunile medicale de care sufera. De aceea, cei care inca se mai pot deplasa singuri, dar au nevoie de sprijin pentru o mai mare siguranta, pot folosi cadre de mers. Exista insa numeroase astfel de dispozitive medicale care sa vina in ajutorul bunicilor, dar nu numai:

  1. Cadre de mers

Dupa cum este mentionat si mai sus, in articol, cadrul de mers este destinat persoanelor care se pot deplasa pe propriile picioare, dar forta fizica este slabita, ceea ce reprezinta un risc ridicat de accidentare. Astfel, cu un cadru de mers, persoanele care au dificultati de deplasare si cele cu probleme de echilibru se pot bucura de o mai mare libertate de miscare, fara a depinde de o terta persoana.

  1. Bastoane sau carje

Tot din categoria dispozitivelor ortopedice de reabilitare fac parte si carjele sau bastoanele, acestea din urma fiind adesea asociate cu varsta inaintata. Cu ajutorul lor, batranii se pot sprijini astfel incat sa se poata deplasa pe distante mai mici sau mai mari, in functie de forta fizica pe care o au. Astfel de dispozitive de reabilitare pot fi gasite in magazinul online TesaMedical.ro.

Cadre de mers | fotoliu rulant | TesaMedical.ro

Cadre de mers

  1. Fotolii rulante

Pentru cei care se confrunta cu probleme mai mari de deplasare, atat din cauza varstei intaintate, cat si din cauza unor probleme medicale, pentru care mersul este aproape imposibil, solutia este fotoliul rulant. Acesta poate fi actionat manual sau electric, de utilizatorul sau de o alta persoana, in functie de preferinte si forta fiecaruia.

Ceea ce trebuie retinut cu privire la ceste dispozitive ortopedice de reabilitare este faptul ca pot fi utilizate de persoane de orice varsta, deoarece sunt indicate in perioada de recuperare dupa un accident sau o interventie chirurgicala complexa.

Source