Compania Magister, dezvoltatorul platformei software SmartCash RMS si unul dintre principalii furnizori de solutii integrate pentru retail din Romania, anunta lansarea unei noi functionalitati pentru sistemele self-checkout pe care le produce. Folosind inteligenta artificiala, noua functie permite recunoasterea automata a limitei de varsta a cumparatorilor, la comercializarea produselor care impun, conform legii, verificarea varstei minim necesare de 18 ani. O premiera pe piata din Romania, acest proces simplifica munca personalului, automatizeaza si fluidizeaza operatiunile din magazin, iar pentru cumparatori, scurteaza timpul petrecut la casa de marcat.

In luna martie 2021 se lansa Magister Easy CheckOut (ECO), primul sistem complet de tip self-checkout fabricat integral in Romania. Dotat cu cea mai recenta tehnologie din domeniu, Magister ECO integreaza toate sistemele de automatizare, protectie, interfatare si control necesare pentru integrarea in orice flux de operare din retail. In plus, poate fi personalizat in functie de nevoile sau designul fiecarui magazin.

Magister ECO a atras rapid atentia pe piata, oferind toate dotarile hardware si software specifice comertului modern: cititor bioptic pentru coduri de bare, cantar de inalta precizie, terminal PC all-in-one touchscreen rezistent la zgarieturi, functia de semnalizare Liber/Ocupat, controler multicanal ce comanda automat deschiderea sau inchiderea portilor dupa emiterea bonului fiscal, multiple optiuni de plata (card bancar sau criptomonede), sistem de avertizare luminoasa pentru produsele a caror comercializare catre minori este interzisa, conform legii.

Acum, la un an de la lansarea sistemului de self-checkout, dezvoltatorul Magister ridic? stacheta si introduce o noua functionalitate: la selectarea produselor cu limita de varsta (minimum 18 ani, pentru tutun si alcool), verificarea varstei se efectueaza automat, prin camera web montata la casa de marcat, sincronizata cu functiile de inteligenta artificiala integrate in aplicatia software SmartCash POS Enterprise, care permit identificarea automata a parametrilor de fizionomie faciala. Astfel, detectia dureaza mai putin de o secunda si scuteste personalul de mentenanta de confirmari repetitive a varstei clientilor, asa cum se intampla pana de curand.

Functia de validare automata a limitei de varsta prin inteligenta artificiala, integrata in noile sisteme Magister ECO, se incadreaza in principalele noutati ale versiunii SmartCash RMS 2022 si reprezinta o inovatie importanta pe piata solutiilor pentru retail din Romania, confirmand atat potentialul pietei nationale de profil, cat si deschiderea comerciantilor romani la tendintele in domeniu.

Suntem mandri si onorati sa ne continuam misiunea de a inova pe piata solutiilor pentru retail, asa cum ne-am angajat inca de la lansarea Magister, acum 20 de ani. Cu ajutorul platformei software SmartCash RMS si a solutiilor noastre complete pentru retail, comerciantii din Romania pot beneficia de cea mai noua tehnologie din retail. Iar acum, prin inteligenta artificiala, au acces si la noua functie de validare a limitei de varsta la POS, conform standardelor internationale in comertul modern. Astfel, magazinele pot sa-si eficientizeze activitatea, sa simplifice munca angajatilor si sa excluda timpii morti la casa de marcat, spre satisfactia cumparatorilor si competitivitatea afacerii”, a declarat Dor Bujor Padureanu, fondator si CEO Magister.

Despre Magister

Lansata in anul 2002, compania Magister s-a afirmat drept cel mai dinamic dezvoltator si integrator de solutii informatice pentru retail din Romania, specializandu-se in managementul eficient al magazinelor individuale si al retelelor de magazine.

In cele doua decenii de activitate, Magister a contribuit la dezvoltarea si implementarea unor proiecte de anvergura din comertul romanesc, dezvoltand si implementand solutii de digitalizare pentru afaceri de diverse formate si dimensiuni din industria de retail, pentru companii precum: Remarkt Hypermarket, METRO LaDoiPasi, Carrefour Express, Agroland, Vascar, CrisTim, CBA, Il Passo, Poema sau Freywille. http://www.magister.ro
Compania este dezvoltatorul platformei software SmartCash Retail Management System, cea mai raspandita solutie software pentru retail din Romania.

Pentru mai multe informatii despre Magister ECO, accesati https://eco.magister.ro/

Source