Ce presupune tratamentul cu laser CO2?

Laserul CO2 fracționat este un tip de tratament utilizat de dermatologi și de medici pentru a reduce aspectul cicatricilor și semnelor post-acneice, al ridurilor profunde și a altor imperfecțiuni ale pielii. Este o procedură non-invazivă care folosește un laser pe bază de dioxid de carbon care îndepărtează straturile exterioare ale pielii deteriorate. Cu toate că tratamentul cu laser CO2 fracționat este în mod obișnuit utilizat pentru a trata cicatricile post-acneice, poate aborda o gamă amplă de probleme și imperfecțiuni ale pielii, inclusiv pete pigmentare și hiperpigmentare, laba gâștei și piele lăsată, glande uleioase amplificate și pori măriți, linii fine și riduri, ton neuniform al pielii, textură rigidă, daune cauzate de razele solare, dar și negi. Tratamentul cu laser CO2 se poate aplica atât la nivelul feței, dar și al gâtului, mâinilor și brațelor. Mai mult decât atât, dacă în trecut ați trecut printr-o procedură de lifting care nu v-a oferit rezultatele dorite, atunci puteți opta pentru tratamentul cu laser CO2. Primul pas al procedurii presupune aplicarea unei creme anestezice locale pe zona abordată cu 30-45 de minute înainte de tratamentul propriu-zis. Durata tratamentului este de doar 15-20 de minute și utilizează energie luminoasă cu pulsații scurte, care îndepărtează straturile subțiri exterioare ale pielii deteriorate. Odată ce celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate, tratamentul cu laser CO2 stimulează procesul natural de vindecare al corpului și încurajează producția de colagen. Astfel, o piele nouă și sănătoasă înlocuiește pielea veche, deteriorată și cu aspect îmbătrânit. Înainte de acest tratament, nu utilizați produse care conțin retinoizi, evitați expunerea la soare și nu vă administrați medicamente care pot duce la coagulare prelungită, cum ar fi vitamina E, aspirină și ibuprofen. 

Cât durează recuperarea după tratamentul cu laser CO2?

În ceea ce privește recuperarea după tratamentul cu laser CO2, în cele mai multe cazuri, pacienții trebuie să treacă prin perioade scurte de recuperare, care durează între 5-7 zile. Țesăturile sănătoase care se află chiar între zonele microtermale unde a fost aplicată căldura, sunt capabile să furnizeze imediat celulele și proteinele necesare pentru a vindeca pielea. Prețul unei ședințe cu laser CO2 poate începe de la 550 RON pentru o mică porțiune de piele sau pentru un singur pomete și poate ajunge la 5000 RON sau mai mult în funcție de severitatea afecțiunilor care se doresc a fi abordate. Întotdeauna, prețul tratamentului variază în funcție de dimensiunea zonei tratate și de numărul de ședințe necesare pentru a se obține rezultatele dorite.

Care sunt contraindicațiile tratamentului cu laser CO2?

În mare măsură, tratamentul cu laser CO2 fracționat nu este recomandat persoanelor care prezintă erupții extinse, răni deschise sau infecții la nivelul feței. Vor evita această procedură și persoanele care își administrează izotretinoin pe cale orală, precum și persoanele care suferă de afecțiuni medicale cronice, cum ar fi diabetul.

În cele din urmă, majoritatea pacienților care au beneficiat de un tratament cu laser CO2 spun că procedura este foarte suportabilă, disconfortul fiind similar cu ușoare înțepături. Foarte puțini pacienți s-au confruntat cu disconfort sau formarea crustelor după tratament, însă cele mai multe efecte secundare includ roșeața și umflarea zonei tratate ca urmare a introducerii căldurii prin laser în piele. Pacienții care au optat pentru tratamentul cu laser CO2 fracționat pentru tratarea hiperpigmentării au putut vedea rezultatele după o singură sesiune, în timp ce pacienții cu linii fine, riduri mai adânci și cicatrici post-acneice au avut nevoie de aproximativ 3 ședințe efectuate la intervale de 4-6 săptămâni pentru a observa rezultatele dorite. 

Source