Ce analize ginecologice sunt recomandate femeilor?
Ecografie transvaginala, examen Babes Papanicolau, analiza secretiei vaginale si cultura din col trebuie sa faca parte neaparat din schema unui examen ginecologic complet.
Vizita la medicul ginecolog poate depista in timp util o serie de afectiuni, printre care se numara si cancerul de col uterin. De aceea este esential ca examenul ginecologic sa fie insotit si de alte investigatii, precum examenul citologic Babes-Papanicolau sau ecografia transvaginala (ginecologica).
Consultatia ginecologica de rutina este recomandata periodic, cel putin de doua ori pe an la persoanele tinere, active sexual si o data pe an pentru femeile aflate la menopauza si de cate ori este nevoie pentru doamnele care sesizeaza disconfort in zona genitala.
Pachet ginecologie complet cu reducere de pana la 70%, cu bilet de trimitere sau fara bilet de trimitere gasesti pe platforma de promovare www.IzzyReduceri.ro!
Examenul Babes Papanicolau se efectueaza pentru a depista la timp problemele si modificarile celulare ale colului uterin, a infectiilor vaginale sau inflamatiilor. Scopul acestuia este diagnosticarea din timp a surprizelor extrem de neplacute pe viitor, in special a cancerului de col uterin. Testul Papanicolau trebuie repetat la un interval de 1-3 ani.
Examenul ginecologic completat de examenul de secretie realizeaza diagnosticarea corecta si la timp a bolilor cu transmitere sexuala (care pe langa disconfortul cauzat pot duce chiar la infertilitate si la rani pe col daca nu sunt tratate la timp), a infectiei cu Candida, etc. Poti fi si tu infectata cu diverse bacterii si virusi fara a prezenta simptome, infectia fiind in stadiu incipient.
Ecografia transvaginala – metoda imagistica de investigare a organelor genitale interne, cu ajutorul ultrasunetelor. Se realizeaza cu ajutorul unei sonde ecografice speciale (prevazuta cu o minicamera) care se introduce in vagin. Permite vizualizarea organelor genitale interne (vaginul, uterul, trompele uterine, ovarele, endometrul, vezica urinara) si a unei sarcini incipiente. Pacienta urmareste efectuarea ei in timp real si primeste explicatii din partea medicului. Este noninvaziva, nedureroasa si neiradianta. Nu necesita spitalizare sau anestezie.
Examenul Babes Papanicolau se efectueaza pentru a depista la timp problemele si modificarile celulare ale colului uterin, a infectiilor vaginale sau inflamatiilor. Scopul acestuia este diagnosticarea din timp a surprizelor extrem de neplacute pe viitor, in special a cancerului de col uterin. Testul Papanicolau trebuie repetat la un interval de 1-3 ani.
Examenul clinic al sanilor efectuat de catre specialist reprezinta o parte importanta a procesului de depistare precoce a cancerului de san si ar trebui sa faca parte din pachetul complet de ginecologie. Desi multi dintre nodulii mamari sunt descoperiti de catre femei prin auto-examinare, un medic experimentat poate depista o modificare care a trecut neobservata de catre pacienta.In timpul examinarii, medicul iti va cere sa ridici bratele deasupra capului, sa le lasi libere de-a lungul trunchiului sau sa le apesi pe solduri.
Aceste posturi ii vor permite medicului sa observe diferentele in marime sau forma intre cei doi sani.Medicul va verifica textura pielii sanilor, daca exista vreo roseata, adancitura sau alt semn anormal. Mameloanele vor fi examinate pentru a se verifica daca se scurge lichid atunci cand sunt comprimate usor.
Daca se apropie efectuarea controlul ginecologic periodic, profita de ofertele cu reducere limitata de pe platforma de promovare www.IzzyReduceri.ro si achizitioneaza un pachet complet la super-pret!

Source