Vârsta nu este un impediment dacă îţi doreşti să înveţi ceva nou sau să faci o schimbare în carieră. În prezent, internetul îţi oferă resurse incredibile pentru a învăţa lucruri noi şi este păcat să nu profiţi de o astfel de ocazie. Nu spune nimeni că va fi floare la ureche, însă cu siguranţă va merita să îţi extinzi orizonturile şi să îţi dezvolţi noi abilităţi.

Iată câteva tips & tricks utile pentru a învăţa un skill nou:

Descoperă ce ţi se potriveşte

Nu există nicio limită maximă de vârstă pentru a deprinde o abilitate nouă, însă pentru a scuti mult timp preţios, este o idee bună să descoperi din timp ce ţi se potriveşte. Cu toţii avem anumite înclinaţii sau talente, pe care este bine să le descoperim, fie mai devreme, fie mai târziu. Poţi afla ce ţi se potriveşte fie intuitiv, prin practică sau exerciţii de imaginaţie, fie cu ajutorul unui psihoterapeut sau psiholog.

Atunci când ştii ce îţi doreşti şi ce ţi se potriveşte, va fi mai uşor să înveţi un skill nou şi te vei bucura cu adevărat de o astfel de experienţă.

Stabileşte un orar

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât responsabilităţile zilnice cresc. Ei bine, asta nu înseamnă că nu ar trebui să dedici timp învăţării după o anumită vârstă. Dimpotrivă, poţi face asta fără probleme, cât timp stabileşti un program care să te ajute să îţi gestionezi eficient timpul. Este o idee bună să decizi în avans cât timp poţi sau vrei să dedici unei astfel de activităţi. Poate fi vorba de 2 ore pe zi sau 3-4 ore pe săptămână, însă important este să ştii ce ritm de învăţare îţi poţi asuma în mod corect.

Foloseşte internetul în avantajul tău

Internetul este o resursă minunată când vine vorba de învăţarea unui nou skill. Găseşti o mulţime de cărţi, cursuri sau chiar programe de educaţie pe internet. Vei găsi atât resurse în limba română, cât şi resurse în limba engleză. Să cunoşti limba engleză îţi va sevi drept avantaj, deoarece în această limbă vei găsi cele mai multe şi diverse cărţi, articole, cursuri şi programe educaţionale.

Investeşte într-un telefon performant

Un telefon performant îţi va fi de folos pentru a urmări cursuri online confortabil, mai ales atunci când nu eşti acasă, dar şi pentru a-ţi exersa abilităţile, mai ales dacă te interesează zona de IT, fotografie, social media sau marketing digital. Un Samsung Galaxy S23 este o super alegere, în special dacă vrei un model de ultima generaţie. Modelul Samsung Galaxy S23 are 8GB RAM, Dual Sim şi rezoluţie video 8K. Poţi folosi telefonul Samsung Galaxy S23 pentru o mulţime de activităţi, de la creare de conţinut şi până la vizionarea de cursuri educaţionale.

În afară de Samsung Galaxy S23, mai poţi opta pentru un model S24 ultra (il gasesti pe Emag) sau Oppo Reno 10, care are un preţ mai accesibil.

[embedded content]
NOUL Galaxy AI este CRAZY!

Inspiră-te din trucurile de mai sus pentru a învăţa lucruri noi cu spor, fără să îţi dai programul peste cap şi fără să pui prea multă presiune pe tine.

Source