Urgenta dentara este un ansamblu de situatii considerate grave in ochii pacientului si ai medicilor. Ea poate necesita interventia rapida a medicilor, mai ales atunci cand persoana are dificultati de respiratie sau sufera de febra mare sau de o inrautatire generala a starii de sanatate (semn al unei infectii grave).

Cu toate acestea, cele mai multe astfel de situatii nu reprezinta un pericol pentru viata pacientilor, motiv pentru care multi se intreaba in ce situatii ar trebui sa se prezinte la cabinetul de urgente stomatologice din sectorul 6, din cadrul clinicii Plaza Dent. Astfel ca, in articolul de fata, se vor prezenta situatiile in care nu ar trebui amanat consultul stomatologic.

Cand este necesara prezentarea la cabinetul de urgente stomatologice?

Durerea dentara reprezinta unul dintre cele mai dese simptome pentru care oamenii se prezinta la cabinetul medicului stomatolog. Daca aceasta este foarte puternica sau nu cedeaza dupa administrarea de analgezice, atunci reprezinta o situatie pentru care examinarea stomatologica ar trebui sa fie realizata in regim de urgenta.

De asemenea, traumatismele majore, care s-au soldat cu o fractura dentara sau cu expulzarea unui dinte, precum si dificultatile in utilizarea corecta a gurii sau a maxilarului, reprezinta si ele situatii pentru care medicii de la Plaza Dent, clinica dentara din Bucuresti, recomanda prezentarea de urgenta la cabinet.

Tot in categoria urgentelor stomatologice pot intra insa si patologiile infectioase – cariile foarte avansate, parodontoza sau gingivita – hemoragiile dentare post-chirurgicale si chiar dezlipirea unei lucrari protetice.

Urgente stomatologice din sectorul 6 | clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

Urgente stomatologice din sectorul 6

Cum ar trebui actionat in cazul unei urgente stomatologice?

In momentul in care apare o situatie de urgenta stomatologica, primul pas este pastrarea calmului, pentru a se putea stabili pasii pe care pacientii ar trebui sa ii urmeze. Modul in care acestia ar trebui sa actioneze variaza in functie de tipul urgentei cu care se confrunta, pentru a limita si ameliora, pe cat posibil, suferinta. Ulterior, se poate merge la cabinetul stomtologic de la PlazaDent.ro pentru o evaluare stomatologica.

In urma acestei evaluari, medicul dentist va putea pune un diagnostic si va efectua planul de tratament.

Source