În cadrul evenimentului, peste 400 de persoane, copiii, părinții, cadre didactice și directori ai unităților de învățământ din județul Dolj au putut experimenta cele mai noi tehnologii din zona educațională ce stimulează învățarea interactivă a copiilor.
Astfel, 8 tipuri de roboți, experiențe educaționale de realitate virtuală, imprimante și creioane 3D, table inteligente, laptopuri, tablete și telefoane utilizabile în lecții STEAM demo – au încântat vizitatorii în cadrul unei expoziții interactive de tehnologii educaționale și prezentări directe.
Principalele insule educaționale au fost:
Insula 1 – Tabla interactiva cu funcții educaționale pentru orice disciplină, inclusiv pictură în ulei cu pensule
Insula 2 – Experienta VR pentru învățare prin explorare (eruptii vulcanice, sistemul solar, tuturi virtuale în toate muzeele mari din lume etc)
Insula 3 – Experiență STEAM prin utilizarea roboților modulari FABLE
Insula 4 – Imprimante si pixuri 3D
Insula 5 – Pixuri smart cu transmiterea conținutului scris pe foaie direct pe tabletă
Insula 6 – Roboții Makey Makey, Pocket Lab
Insula 7 – Roboțelul Kubo pentru învățare hands-on
Insula 8 – Explorarea robotului umanoid Alpha Mini, dar și a roboțelului ARTIE pentru trasarea de forme geometrice prin programare și a roboțeluluie Marty pentru programarea mișcărilor de dans
Insula 9 – CNC laser gravura Makeblock
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul companiei CASA NOASTRĂ, proprietarul brandului QFORT, producătorul numărul 1 de ferestre și uși termoizolante din România. Totodată, echipa de experți în tehnologii educaționale de la Shape Robotics România a fost prezentă pe tot parcursul expoziției, fiind persoane suport la insulele amenajate, pentru a îndruma vizitatorii în a experimeta viitorul educației.
Clusterul EDUTIC este o inițiativă a Asociației Române a Tinerilor cu Initiațivă, organizația care de 20 de ani face România mai bună prin inițiative precum Școala Româno-Britanică, Franciza Educațională SRB, Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, Semimaratonul Craiovei, Stop Analfabetism Drept Moștenire sau platforma de Homelearning.
Echipamentele expuse au fost achizitionate în cadrul proiectului ”ÎNFIINȚARE CENTRU DE CERCETARE EDUTIC PENTRU UTILIZAREA TIC ÎN EDUCAȚIE”, implementat de către Asociația Clusterul EduTic, cu o valoarea totală de 19,479,278.10 lei, dintre care 12,661,530.74 lei reprezintă contribuția UE. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020, iar contribuția privată a fost asigurată cu sprijinul financiar al SRB Angels, structură alcătuită din oameni de afaceri care sprijină Școala Româno-Britanică pentru a face educația să fie relevantă pentru tot mai mulți copii din România.
Astfel de evenimente vor fi organizate pe tot parcursul anului în diferite orașe din România cu sprijinul companiilor care cred în educație!