ANGAJAȚII DIN CONSTRUCȚII PRIMESC UN BONUS UNIC

Lucrătorii din sectorul construcțiilor din vestul Germaniei vor primi un supliment unic la salariu. În legătură cu actualul contract colectiv în sectorul construcțiilor, angajații din vestul Germaniei vor primi o plată unică suplimentară de 450 euro împreună cu salariul lor din luna mai. În 2026, este planificată egalizarea veniturilor și a indemnizațiilor de formare între Vest și Est.

BILET DE TRANSPORT NOU ÎN GERMANIA

Pre-vânzarea a început, iar din mai veți putea folosi  Deutschlandticket , cunoscut anterior sub numele de biletul de 49 de euro. Acest abonament vă permite să călătoriți cu transport local și regional în toată Germania și costă 49 euro pe lună. Este disponibil ca abonament lunar care poate fi anulat. Deutschlandticket-ul poate fi achiziționat de la Deutsche Bahn și toate companiile și asociațiile regionale de transport, precum și de pe site-ul dedicat deutschlandticket.de. La câteva zile de la lansarea vânzărilor, Deutsche Bahn a înregistrat o cerere puternică și a vândut deja 250.000 de bilete.

Bine de stiut. Angajatorii pot emite un Deutschlandticket angajaților lor ca abonament de muncă. Angajații plătesc apoi doar 34,30 euro sau mai puțin în loc de 49 euro.

SĂRBĂTORI LEGALE ȘI WEEKENDURI PRELUNGITE ÎN MAI 2023

Mai este cunoscută drept luna sărbătorilor legale. Ziua Muncii cade luni, 1 mai. Demonstrațiile pentru condiții echitabile de muncă au loc în mod tradițional în multe orașe din Germania. Joi, 18 mai este Ziua Înălțării Domnului, iar pe 29 mai sunt Rusaliile.

ULTIMA ȘANSĂ PENTRU O PLATĂ UNICĂ PENTRU ACEȘTI ANGAJAȚI

În industria vopselei și lacurilor, unii muncitori nu au primit încă bonusul de inflație de 600 euro prevăzut în contractul colectiv de muncă actual. Această alocație este scutită de impozit și de contribuții la asigurările sociale și este acordată lucrătorilor din întreprinderile breslelor. Angajatorii sunt obligați să transfere această plată o dată sau în rate până cel târziu în luna mai 2023. Angajații cu fracțiune de normă primesc un bonus proporțional cu timpulr lucrat. Stagiarii acoperiți de contracte colective vor primi o indemnizație de 180 euro.

CREȘTE SALARIUL MINIM PE ECONOMIE PENRTU ÎNGRIJITORI

Salariul minim pentru acest grup va crește în două etape. Prima creștere va avea loc la 1 mai 2023, când salariul minim pentru lucrătorii de îngrijire va fi ridicat la 17,65 euro pe oră. Următoarea creștere va avea loc pe 1 decembrie 2023, când salariul minim pentru lucrătorii de îngrijire va crește la 18,25 euro pe oră. Asistenții medicali calificați vor primi un salariu minim de 14,90 euro pe oră de la 1 mai (15,25 euro din decembrie) și asistenții medicali 13,90 euro (14,15 euro din decembrie).

Mai multe informații despre creșterea salariului minim din Germania, începând din luna mai 2023, puteți citi aici.

CINE SUNTEM NOI? CU CE NE OCUPĂM ȘI CU CE VĂ PUTEM AJUTA?

Suntem o firmă care ne ocupăm cu de recuperarea taxelor din Austria și Germania. Dacă ați lucrat sau lucrați încă în prezent în Austria sau Germania și aveți nevoie de ajutor în acest sens. Noi vă stăm la dispoziție! Pe blog-ul nostru, https://migro.ro/blog/, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care v-ați gândit să încercați lucrul în Austria sau Germania. Noi încercăm să vă oferim informații care vă pot fi de folos în cazul în care aveți de gând să plecați sau sunteți deja în Germania sau Austria.

Ne puteți contacta aici:

numărul de telefon:  +40 369 805 805

Whatsapp: 0771 441 296

e-mail: [email protected]

De asemenea cu ajutorul aplicației noastre, îți poți depune singur dosarul la noi. Astfel noi vom putea începe demersurile necesare recuperării taxelor tale din Austria (dacă ai lucrat acolo în ultimii 4 ani).

Dacă dorești să afli informații despre modul în care funcționează și impozitul pe salariu în Austria, poți afla cu un click aici.

Source