În această iarnă, JYSK își extinde colecția de textile pentru casă realizate din materiale prietenoase cu mediul. Colecția Scandinavian Sense 2021 include produse textile pentru baie și dormitor, realizate din bumbac organic, bumbac reciclat și poliester reciclat.
 
PRODUSE SUSTENABILE
Lenjeriile de pat, prosoapele și covorul din noua colecție au un design inspirat de culorile naturii scandinave. Lenjeria de pat CILJE realizată din 50% bumbac organic și 50% poliester reciclat vine în variante de culori – crem, galben și albastru petrol. Materialul este uni, țesătura are un model subtil, iar materialul este fin și plăcut la atingere. 
Pentru baie, colecția Scandinavian Sense include trei prosoape cu design aparte. Prosopul SEGERSTA cu dungi multicolore de diferite grosimi are un aspect rustic și este realizat din 70% bumbac organic și 30% bumbac reciclat. Din aceleași materiale este produs prosopul IDRE, disponibil în două culori.
Colecția este completată de covorul ROLFS, realizat din bumbac organic și bumbac reciclat, cu o țesătură tradițională, care îi conferă un aspect rustic.  
CERTIFICĂRI INTERNAȚIONALE
Produsele Scandinavian Sense din bumbac organic au certificarea GOTS – Global Organic Textile Standard, cea mai strictă etichetă pentru producția de bumbac. Aceasta atestă faptul că bumbacul din care sunt realizate produsele a fost cultivat și recoltat respectând standardele ecologice și sociale. De asemenea, în producția materialului nu au fost folosite substanțe toxice sau clor.
Toate materiale textile reciclate au certificarea GRS – Global Recycled Standard, care garantează faptul că produsele sunt realizate din materiale reciclate.
În plus, toate produsele din colecția Scandinavian Sense sunt certificate OEKO-TEX® Standard 100, cel mai important certificat internațional al calității textilelor.
Colecția Scandinavian Sense a fost lansată pentru prima dată în anul 2019. Conceptul colecției este de a îmbina designul scandinav cu materialele prietenoase cu mediul și calitatea premium.
Noile produse sunt disponibile în magazinele JYSK și pe JYSK.ro de la începutul lunii ianuarie 2021.

Source